You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Paneer

Paneer

Először rendkívül fura ötletnek találtam a koncepciót. Milyen dolog már egy olyan fogás köré építeni egy egész étlapot, amit ugyan mindenki szeret, de ha egy mód van rá, akkor nem vallja be?
Holott a rántott sajtnak van létjogosultsága, csak a legtöbb esetben olyan silány minőségben kerül elénk, amiért magát az ételt kárhoztatjuk, s nem a készítőit.
A Paneer csapata pont ezen szeretett volna változtatni, kitalálták, food truckba álmodták, és olyannyira bejött a rántott sajtos történet, hogy a napokban be is költöztek egy, a Király utcában található üzlethelyiségbe.

Mi pedig elmentünk, s alaposan leteszteltük a helyet. A templommal szemben lévő, világos, mutatós, nem túlspilázott, letisztult, de finom részleteket tartalmazó enteriőr kellemes, nem érezni rajta, hogy két napja nyitottak.

Pictures4

A személyzet gyakorlott, tudja a dolgát, kicsit tanácstalan csapatunknak pont olyan információkat ad, amelyek segítik a döntést. Ennek értelmében szerteágazó rendeléseket adunk le, hiszen meg kell kóstolni a levest, ki kell próbálni a szalamanderben lesütött sajtos sült krumplit (igen, olyan, nagyon), a burgerek is tesztelésre méltók, s akkor még jöjjön egy rántott válogatás, na de a grillezett sajtokról se feledkezzünk meg. Az étlap ugyan viszonylag szűk, de szép íve van, sokféle fogás megtalálható rajta, bár mi alapanyag szempontjából még biztosan bővítenénk (pácolt sajtok, kecskesajtok, juhsajtok).

A leves erős kezdés, kellemes konzisztenciájú, a sör jól muzsikál, de nem viszi a prímet, egyenrangú partnere a sajtnak. A bacon és a hagyma pedig pont az a plusz a tetején, amitől az egész élménnyé válik.

A burgereknél jók az összeállítások, az embernek egy pillanatig sincs hiányérzete, nem vágyunk a húsra, a rántott sajt tökéletesen betölti a neki szánt szerepet. A válogatás esetében szintén minden a helyén van, a cheddar, a trappista és a camembert is kellemes, jó az alapanyag, a bunda is roppan. A medvesajt kapcsán bennem akadnak kételyek, a család többi tagja lelkes.

A grillezett füstölt gomolya tisztes adag, nem is kívánkozik mellé más, mint egy jó, üde saláta, amelynek a rukkola adja meg a karakterét.

A cheesy chips édes fricska, de ha két sörözés között vagyunk, akkor nincs is jobb választás nála. A magam részéről a sajtválogatás mellé kínált pikáns majonézbe tunkolom, nem árt neki. Zsófi is alakít az eredeti elképzeléseken, a sajtszószos, szalamanderben lesütött tésztájához csípős salsát eszik, láthatóan igen boldogan. Szerintem ezekhez a fogásokhoz érdemes lenne alapból kínálni valamilyen dipet.

Pictures5

Egyszóval a Paneer jó hely. Érdemes felkeresni, ha jó emlékeket őrzünk a rántott sajtról, ha rossz élményünk van ezzel az étellel és ezen változtatni szeretnénk, lehet egyedüli célpont a városban, de kocsmatúrára vagy más irányú gasztrosétára is kényelmesen felfűzhető.

Vegáknak és húsimádóknak is ajánlott. :)

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.