You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér > Szilvakrémleves

Szilvakrémleves

Újabb őszi krémleves….még gyorsan, amíg van szilva :)

Szilvakrémleves

1 kg szilva

4-5 szegfűszeg

2-3 darab fahéj

4 ek nádcukor

2 dl főzőtejszín

1 dl édes bor

csipet só

A cukrot megkaramellizálom, felöntöm borral, felforralom. Vizzel felengedem és beleteszem a kimagozott szilvákat főni a fűszerekkel. Mikor puha a gyümölcs hozzáengedem a tejszínt, majd botmixerrel összeegyengetem a levest. Ha szezonban vagyunk: mehet bele áfonya, szeder, meggy, de szezonon kívül a mélyhűtőből is lehet ilyesmivel gazdagítani a levest. Igény szerint még egy kis cukorral, mézzel ízesíthető. Hidegen, langyosan tálalom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.