You are here: Home > Termékekről > Keleti fűszerezésű tonhalas szendvics

Keleti fűszerezésű tonhalas szendvics

A karácsonyi-szilveszteri időszak gasztronómiai szempontból kiemelkedő pontja az évnek. A hagyományos, kedvelt fogások mellett ilyenkor kerülnek terítékre az új ízek is, jól esik évről-évre egy-egy új menüvel, új alapanyaggal emlékezetessé tenni az ünnepi vacsorát.

Az idei évben ebben nagy segítségünkre van az eisberg, amely hat új salátaöntettel lépett piacra, közvetlenül az ünnepek előtt. A Tokaj Dressing öntetcsalád nevet viselő, tokaji borecettel gazdagított, komplex ízvilágú öntetekben rengeteg potenciál rejlik, a hat íz közül könnyedén kiválaszthatjuk a nekünk legszimpatikusabbakat.

A korianderrel és római köménnyel készített Oriental a kelet könnyed, de rafinált ízvilágát hordozza magában, az almamusttal tökéletes harmóniában lévő birsalmás Tokaj Dressing a gazdag gyümölcsösségét adja a salátához, az almás Tokaj Dressing letisztult íze könnyed hátteret biztosít a fogásoknak. A sóval és borssal ízesített Tokaj Vinaigrette az olaj-ecet emulziótól megszokott lehetőségeket kínálja. A málnás Tokaj Dressingben a nyár köszön vissza, az ízek mellett az illatok is fontos szerephez jutnak. Ezzel az öntettel akár gyümölcssalátákat is ízesíthetünk, vagy felhasználhatjuk házi desszertek készítéséhez. Ugyancsak édes vonalon mozog a madagaszkári vaníliával megbolondított szilvás Tokaj Dressing is, amely önmagában is élvezetes, néhány cseppjével pedig még egy tartalmasabb gyümölcslevest is feltuningolhatunk.

6tasak_whitebg_malna_v

A válogatott, minőségi alapanyagokból összeállított eisberg salátakeverékek könnyen felveszik az öntetet, a kész saláta nem száraz, de nem is csurog-csöpög a felesleges lé. A salátaöntetek intenzív aromáinak köszönhetően kis mennyiségben is teljes élményt adnak, s mivel viszonylag kevés kell belőlük, ezért a saláta kalóriatartalmát sem növelik jelentősen. Annál is inkább, mert nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, amely jó hír, így az ünnepek közeledtével is. A salátaöntet felhasználása szerencsére igen sokrétű, nemcsak kevert salátákhoz adhatjuk hozzá, hanem egyéb módon is az asztalunkra kerülhetnek.

  • Tokaj Dressing öntetcsalád levesek, szószok ízesítésére is alkalmas. A különféle mártogatósok ízét nyugodtan elmélyíthetjük néhány cseppel, a benne lévő aromák finoman átjárják a szószt és egyedivé varázsolják. A különböző sós és édes krémlevesekhez tálaláskor adhatunk egy kevés dressinget vagy vinaigrette-et, amellyel szintén finoman hangolunk az étel ízén, és a tálaláskor a díszítést is megoldjuk a mutatós dressingpöttyökkel.
  • A különféle, serpenyőben sütött húsok esetében a serpenyő aljába letapadt finom pörcöket könnyedén felkapathatjuk egy kevés borecet alapú dressinggel vagy vinaigrette-tel. Az olajjal keveredett dressing és a serpenyő fogságától szabaduló pörcökből nagyon kellemes, gazdag és selymes szószt készíthetünk, és ezt kínálhatjuk az elkészült hús mellé, vagy a húst ebbe a szószba kicsit át is párolhatjuk tálalás előtt.
  • Az öntetek a különféle grillezni, sütni kívánt húsok és zöldségek marinálására is felhasználhatók. Nem feltétlen kell csak ebben pácolni az adott fogást, de fűszerezés, ízesítés gyanánt érdemes az ételhez adni az előkészítés során.

Keleti fűszerezésű tonhalas szendvics

Oriental Vinaigrette_vA Tokaj Vinaigrette Oriental tökéletesen passzol a tonhalhoz. Egyszerűen szeretik egymást.

Hozzávalók, 2 fő részére:

1 nagyobb konzervnyi tonhal

2 jóféle zsemle vagy annak megfelelő pékáru (ciabatta, baguette, katalán baguette, focaccia), a lényeg, hogy sok saláta elférjen benne

1 zacskó eisberg Advent Mix

1 csomag Tokaj Vinaigrette Oriental

A tonhalat lecsöpögtetem, egy kisebb öblös tálba teszem, és villával picit megtöröm. A vinaigrettet hozzáadom, majd a villa segítségével összedolgozom. Mire végzek, addigra egy bársonyos halkrém lesz a tálban.

A friss zsemlét félbe vágom és az advent mix zöldségeivel megtöltöm. Gondoskodom róla, hogy a zacskóban megbújó tökmagokból és napraforgómagokból is jusson a szendvicsembe. Ezután a salátára halmozom a halkrémet, finoman elsimítom, majd a szendvicset késznek nyilvánítom.

Nemcsak szendvicsben érvényesülhet ez a halkrém, hanem mártás helyett egy egész zacskónyi salátával is összekeverhetem. Mivel a halat megtörtem és az öntetet jól felveszi a saláta, nagyon kellemes, tonhalas jelleget kap az egész tálnyi zöldség, nem csak foltokban jelenik meg a hal íze.

A halkrémet bruchettára is ültethetem, egy kis lollo salátával, madársalátával és egy fél koktélparadicsommal kiegészítve és partifalatként kínálhatom, például a szilveszteri bulin.

IMG_5583_v

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.