You are here: Home > Termékekről > Hangulatos őszi-téli esték

Hangulatos őszi-téli esték

Nekem az őszben a napfény és színes levelek mellett a legnagyobb kedvencem a láng. Ez lehet kályhában ropogó tűz vagy akár egy mécses vagy gyertya lángja. Valószínűleg gyerekkori emlékeim kötnek ehhez, amikor az első hidegebb éjszakákon már begyújtottunk a nappaliban lévő nagy cserépkályhába, s az én kis vaskályhámban is már vígan ropogott a tűz.

A mostani lakásunk első berendezési tárgyai között is ott voltak a mécsestartók, s az Ikeában tett első látogatásom alkalmával rögvest két cuki lámpással tértem haza (mint a magyar ikealátogató lakosság 99%-a), s a mai napig előszeretettel használom ezeket.

Míg a nappaliban csak a gyertyafény meghittségére, a pontnyi meleg villózására van igényem, a fürdőszobában az aromagyertyákat részesítem előnyben. Vesztemre, most épp csokoládés és vaníliás pihen a pulton, isteni illatuk van, de a pavlovi reflexek okán nem biztos, hogy ez volt a legjobb döntés. Esélyes, hogy egy esti gyertyafényes csobbanás után lerabolom a Nők dugi csokoládékészleteit.

Egyszóval szeretem a gyertyát, kedvelem a fényét, rettentően boldog vagyok, hogy nekünk már nem e mellett kell olvasni/varrni/élni, de hangulatelemként elengedhetetlen részét képezik az életemnek. Főleg a hosszú késő őszi estéken és a karácsonyi időszakban. A gyertya fénye és az illatgyertyák aromái mind-mind hozzáadnak az adventi időszakhoz, segítenek hangulatba kerülni, kiszakadni a mindennapi nyüzsgésből. Jótékonyan hatnak ránk és ez nekünk egy cseppet sem árt.

IMG_5107_v

Mostani kedvencünk az Air Wick illatgyertyája, amelyik nem csak illatos és világít, hanem még a színét is váltja. Ráérős délutánokon jól bambulható, alfa állapotig. :)

 

 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.