Ananászos gyümölcskenyér
Se nem gyümölcskenyér, se nem répatorta, viszont finom. Az ananásszal, mazsolával, banánnal, kókusszal és répával felturbózott sütemény nagyon kellemes, uzsonnára való nyalánkság. Ja, s persze könnyű elkészíteni.
Ananászos gyümölcskenyér
1 db 40 dkg környéki ananászkonzerv
5 dkg kókuszreszelék
20 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
1 érett banán
5 dkg mazsola
1,3 dl olaj
1 tk őrölt fahéj
15 dkg cukor
1 nagyobb répa (kb. 15 dkg)
2 tojás
Az ananászkonzervet lecsöpögtetem. A levet felfogom, egy bögrébe teszem és beleszórom a mazsolát. A lisztet kimérem, majd a sütőport, a fahéjat, a kókuszreszeléket és a cukrot hozzáadom és elkeverem.
A répát megpucolom, lereszelem, a banánt villával szétnyomom. A répát és a banánt egy nagyobb tálba teszem, ráütöm a két tojást és hozzáadom az olajat. Elkeverem. Ezután apránként a keverékhez adom az ananászt (nagyjából 20 dekányit), s a lecsöpögtetett mazsolát. Kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt formába öntöm, spatulával elsimítom, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tolom és addig sütöm, amíg a tűpróbát ki nem állja (már nem ragad rá a tészta a tűre, nagyjából háromnegyed óra, de ez erősen sütőfüggő).