You are here: Home > Édes élet > Ananászos gyümölcskenyér

Ananászos gyümölcskenyér

Se nem gyümölcskenyér, se nem répatorta, viszont finom. Az ananásszal, mazsolával, banánnal, kókusszal és répával felturbózott sütemény nagyon kellemes, uzsonnára való nyalánkság. Ja, s persze könnyű elkészíteni.

DSC_4744_v

Ananászos gyümölcskenyér

1 db 40 dkg környéki ananászkonzerv

5 dkg kókuszreszelék

20 dkg finomliszt

1 tk sütőpor

1 érett banán

5 dkg mazsola

1,3 dl olaj

1 tk őrölt fahéj

15 dkg cukor

1 nagyobb répa (kb. 15 dkg)

2 tojás

Az ananászkonzervet lecsöpögtetem. A levet felfogom, egy bögrébe teszem és beleszórom a mazsolát. A lisztet kimérem, majd a sütőport, a fahéjat, a kókuszreszeléket és a cukrot hozzáadom és elkeverem.

A répát megpucolom, lereszelem, a banánt villával szétnyomom. A répát és a banánt egy nagyobb tálba teszem, ráütöm a két tojást és hozzáadom az olajat. Elkeverem. Ezután apránként a keverékhez adom az ananászt (nagyjából 20 dekányit), s a lecsöpögtetett mazsolát. Kikent, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt formába öntöm, spatulával elsimítom, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tolom és addig sütöm, amíg a tűpróbát ki nem állja (már nem ragad rá a tészta a tűre, nagyjából háromnegyed óra, de ez erősen sütőfüggő).

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.