You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér > Szarvasgombás paszternákleves

Szarvasgombás paszternákleves

Most, hogy egyértelműen rákapcsolt a tél, még inkább szükségét érezhetjük egy-egy tartalmas krémlevesnek. A krémlevesben az a zseniális, hogy amilyen könnyű elkészíteni olyan mutatós és tartalmas. Alapvetően gyorsan megfő, jól variálható és az ünnepi asztalon is megállja a helyét. Kiegészítőkkel remekül ízesíthető, akárcsak az alábbi szarvasgombás paszternákleves.

DSC_4686_v

 Szarvasgombás paszternákleves

75 dkg paszternák

3 dl tejszín

4 dl alaplé

kevés só

fehér bors

szarvasgombás olaj

tökmag

nigella mag

A paszternákot megpucolom, felkarikázom és alaplével felöntve, fedő alatt, közepes lángon puhára párolom. Amikor már fut benne a villa, akkor  tejszínt adok hozzá és botmixerrel elkrémesítem. Ezután borssal, kevés sóval fűszerezem. A tökmagot száraz serpenyőben picit megpirítom.

Tálaláskor a levesre kevés szarvasgombás olajat locsolok, majd meghintem tökmaggal és nigella maggal.

DSC_4698_vv

 (Az edényeket és a dekorációt az F&F biztosította.)

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.