You are here: Home > Húúús > Sült currys csirkecomb

Sült currys csirkecomb

Ma India kanyarodott ki a sütőmből. Könnyen kivitelezhető, egyszerű és ezernyi ízű recept, amely napfényt varázsol a novemberünkbe.

DSC_4601_v

Sült currys csirkecomb

8 felső csirkecomb

3 ek natúr joghurt

2 ek curry fűszerkeverék

1 nagy tk paradicsomsűrítmény

2 gerezd fokhagyma

kevés só

1 citrom

Egy nagyobb fedeles műanyag tálba összekeverem a joghurtot, a fűszerrel, a paradicsommal, az áttört fokhagymával és belereszelem egy kezeletlen citrom héját. A csirkecombokat csontig bevágom, majd a pácba alaposan megforgatom. Miután minden csirkecombot bepácoltam lefedem az edényemet és néhány órára a hűtőbe teszem.

Ebédhez közeledve kiszabadítom a combokat tepsibe fektetem, a hátramaradt pácot a húsokra halmozom, majd fóliával lefedem az tepsit és a 195 fokra előmelegített sütőbe tolom. Nagyjából 30-40 percig sütöm, majd a fóliát leszedem, a sütő grillfunkcióját bekapcsolom, hogy a pác jobban rásüljön, kicsit megpiruljon a csirke bőre.

A csirkét tálaláskor friss korianderrel megszórom és rizzsel kínálom, amelyet bővel meglocsolok a tepsi fenekén összegyűlt szafttal.

(Az edényeket és a dekorációt az F&F biztosította.)

Tags: , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Leave a Reply