Toszkán bableves
Tavasszal már beszámoltam nektek a Panasonic multicooker berendezéséről. A mindentjáró kisfazék most épp tesztelődik a konyhámban, figyelem, hogy mi mindenre alkalmas, hogyan kombinálhatóak benne az egyes funkciók, mekkora segítséget jelenthet nem csak az egyedülálló konyhatündérek esetében, hanem a munkás hétköznapjait élő négyfős – tinédzserekkel és az ő étvágyukkal megtűzdelt – konyhában is.
Leves fronton nagyon erős a masina, azáltal, hogy külső behatás nélkül, a jól záródó fedélnek hála gőzben születnek a fogások. A zöldségek megpuhulnak ugyan, de nem esnek atomjaikra, formás külsejük megmarad. A melegen tartó funkciónak köszönhetően a megfőtt levest igény szerint az edényben hagyhatjuk, anélkül, hogy kihűlne, esetleg túlfőne, mielőtt a család megéhezik.
Toszkán bableves
2 gerezd fokhagyma
2 ek sűrített paradicsom
2 nagyobb paradicsom
1,5 l húsleves
40 dkg borlotti bab (konzerv)
40 dkg canelli bab (konzerv)
frissen őrölt fekete bors
frissen vágott rozmaring
A babokat egy nagy szűrőbe borítom, átmosom, majd az edénybe teszem. A paradicsomot megmosom, felkockázom és szintén az edénybe borítom. Erre rákanalazom a sűrített paradicsomot, belenyomom a fokhagymagerezdeket, majd felöntöm húslevessel. Finoman borsozom és kevés frissen vágott rozmaringot is adok hozzá.
Az edényt bezárom, a leves opciót megadva nagyjából 40 percig főzöm. Tálalás előtt – ha kell – kicsit sózom, borsozom, friss kenyérrel kínálom.