Csicseriborsó curry
Mostanában valahogy gyakran készül nálunk csicseriborsó curry. Ennek egyrészt az az oka, hogy nagyon finom és mindannyian elkötelezett hívei vagyunk, másrészt meg viszonylag jó áron jutottunk hozzá úgy egy tucat üveghez a Lidlben. Hatalmas szemű, spanyol borsó kínálta magát már hetek óta, s rajtam kívül szerintem senki nem látta a benne rejlő lehetőséget.
Pedig….
Csicseriborsó curry
1 nagyobb üvegnyi csicseriborsó
1 nagy fej vöröshagyma
5 dkg vaj
3-4 tk garam masala
4-5 méretes paradicsom
pici só
A hagymát apróra vágom és üvegesre dinsztelem a vajon. Erre teszem a garam masala-t és folyamatos kevergetés mellett lepirítom. Az időközben lecsöpögtetett csicseriborsót hozzáöntöm, elkeverem és annyi vízzel engedem fel, ami ellepi. Eközben a paradicsomokat leforrázom, héjukat lehúzom, majd negyedbe vágva a csicseriborsóhoz adom.
Fedő alatt, takarékon hagyom rotyogni, nagyjából egy órát. Időnként átkeverem, ha kell pótlom a vizet. Végezetül krumplinyomóval kicsit krémesítem, de nem török össze minden szemet. Sózom és tálalom.
Nagyon jól bekebelezhető néhány naan segítségével, de egy kis köményes, hagymás rizs is remekül passzol hozzá.