You are here: Home > Sör és korcsolya > Omlós sós keksz

Omlós sós keksz

Már egy ideje észrevettem magamon, hogy a különböző omlós tésztájú sütemények szélét szívesen csipkedem. Sőt, a paradicsomtorta tésztáját kifejezetten imádom, akár magában is.

Innen jött az ötlet, hogy érdemes lenne kikísérletezni egy jó kis sós kekszet, ami sokban hasonlít ezekre a tésztákra.

Omlós sós keksz

20 dkg finomliszt

10 dkg rétesliszt

5 dkg vaj

5 dkg libazsír

1 tojás sárgája

1 csomag sütőpor

2 csipet só

2-3 ek tejföl

A liszteket összeöntöm, hozzáadom a sütőport és a sót, majd óvatosan elmorzsolom a zsírral és a vajjal. A morzsát összedolgozom a tojás sárgájával és a tejföllel, úgy hogy rugalmas, nem túl ragadós tésztát kapjak.

A tésztát félbe vágom. Egyik részét hengerré formázom, ebből karikákat vágok.  A karikákat sütőpapíros tepsire fektetem, és köménymaggal megszórom. A maradék tésztát hüvelykujjnyi vastagra nyújtom, felkockázom, majd ezeket a kockákat is a sütőpapíros tepsire ültetem. Végezetül 180 fokon szép aranyszínűre sütöm őket.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.