Még mindig…
… a fokhagymás, rozmaringos lepény a legfinomabb a salátákhoz.
Ez van.
Fokhagymás lepények
27 dkg finomliszt
0,8 dl olívaolaj
1,3 dl langyos víz
csipet só
2 gerezd fokhagyma
2 kk szárított rozmaring
3,5 gramm szárított élesztő
Az alapanyagokat alaposan összekeverem, a kapott tésztát átgyúrom, majd
hagyom úgy egy órát pihenni. A sütőt 200 fokra melegítem, a tésztámat
rúddá sodrom, ujjnyi karikákra vágom. ezeket a karikákat jó vékonyra nyújtom,
sütőpapíros tepsire teszem és a sütőbe rakom. Amikor már szép hólyagos
és barna, kenyereskosárba szedem.
hagyom úgy egy órát pihenni. A sütőt 200 fokra melegítem, a tésztámat
rúddá sodrom, ujjnyi karikákra vágom. ezeket a karikákat jó vékonyra nyújtom,
sütőpapíros tepsire teszem és a sütőbe rakom. Amikor már szép hólyagos
és barna, kenyereskosárba szedem.






