You are here: Home > Vegasztro > Narancsos zellersaláta

Narancsos zellersaláta

A szombati halebéd mellé Hugh új könyvéből szedtem az ihletet a salátához.

DSC_1731_v

Narancsos zellersaláta

6 szál zellerszár

3 nagyobb narancs

2 ek olíva olaj

1 tk tokaji borecet

csipetnyi só

frissen őrölt fekete bors

A zellereket és a narancsokat megmosom. A zellerszárak külső oldalát hámozóval lehúzom, majd a szárakat ferdén – nagyjából egy centis darabokra – felmetélem.

A narancsok héját egy szakácskéssel úgy vágom le, hogy egészen a húsig leszedjem. Majd a ragacsos, folyós narancsot egy mélyebb tál fölött el kezdem kifilézni. Ez annyit tesz, hogy az egyik kezemben tartott narancsból a másik kezembe fogott egy éles, nagy késsel kimetszem a hártyák közül a gyümölcshúst.

Isten bizony leírva sokkal rosszabbnak tűnik, mint amilyen. Kis türelem, feltűrt ingujj és egy éles kés pont elegendő ahhoz, hogy  már az első filézésünk sikeres legyen. A hátramaradt narancsból – ha már úgyis nyakig ragadok – kifacsarom a levet, majd a következő narancsot is kifilézem. Miután végeztem a narancsokkal, a filéket összekeverem a zellerszárral, kis olíva olajat öntök hozzá, egy cseppnyi jó minőségű borecettel teszem még pikánsabbá és tálaláskor friss borsot tekerek rá.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.