You are here: Home > Édes élet > Almás, diós kalács

Almás, diós kalács

Akármit is mondanak az időjósok, egyszerűen tavasznak kell lennie! A múltkori fánkbúcsúztató után, a héten már el is kezdtem a tavaszi desszerteket felvonultatni.

Most egy rövid ideig kalácsban fogunk úszni.

Almás-diós kalács

5 dkg vaj

3 kicsi vagy 2 közepes alma

3 dkg élesztő

65 dkg finomliszt

10 dkg darált dió

2 tojás bele, egy rá

15 dkg cukor

1,5 dl tej

Előkészítem a kenyérsütőgép üstjét. Az almán kívül mindent hozzávalót beleöntök. Az almákat megpucolom, lereszelem és szintén az üstbe eresztem. Dagaszt/keleszt programon, másfél óráig hagyom, majd a kész tésztát lisztes deszkán átgyúrom, háromba fonom és sütőpapíros tepsire fektetem.

Fél órát hagyom kelni, majd tejjel megkenem és a 200 fokos sütőbe tolom. Addig sütöm, amíg szépen meg nem színesedik.

almásidós

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.