You are here: Home > Édes élet > Rebarbarakrém, rebarbara mousse

Rebarbarakrém, rebarbara mousse

A rebarbarakrém a savanykásságával tökéletes nyáreleji desszert, feltéve, ha a hőmérő higanyszála hajlandó 20 fok fölé kúszni. Természetesen az évszaktól nem elvárt, esős, zegernyés időben is igazi kényeztető finomság.

DSC_0212_v

Rebarbarakrém, friss eperrel, piskóta ágyon

10 dkg babapiskóta

2 nagyobb rebarbara

6 dkg cukor

1/2 dl víz

2 tojás sárgája

2 ek étkezési keményítő

2 dl tej

2 dl tejszín

A rebarbarát zöldséghámozóval és egy késsel alaposan megpucolom, majd ujjnyi vastag darabokra metélem. A darabokat egy kisebb lábasba teszem, cukorral meghintem és kevés vizet adok hozzá. Fakanállal átforgatom, majd közepes lángon, fedő alatt párolom.

Amíg párolódik a rebarbara, addig elkészítem a krém alapját. Ehhez egy vastag fenekű forralóba öntöm a tejet, a tejszínt és hozzáadom a tojások sárgáját, valamint a keményítőt. Egy habverővel alaposan elkeverem, majd közepesnél kisebb lángon kevergetve melegítem, anélkül, hogy hagynám felforrni.

Amikor már érezhetően sűrűsödik, akkor félrehúzom. Ekkorra már nagy valószínűséggel péppé párolódott a rebarbara, amit egy botmixerrel szálmentesre simítok, majd az egészet a tojásos krémhez adom. Alaposan átkeverem.

A babapiskótát apróbb darabokra töröm, nagyjából negyed kiló epret megmosok, kicsumázok és negyedbe vágom a szemeket. A tálalásra kiszemelt edények aljába babapiskótát teszek, erre kanalazom a krémet, amit a végén egy maroknyi eperszelettel koronázok.

Hűtve kínálom.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.