You are here: Home > Húúús > A tökéletes kacsasült

A tökéletes kacsasült

Az ünnepek közeledtével egyre biztosabban tudom, hogy idén szárnyast fogok kínálni a családnak szenteste. A madár kiléte múlt héten még kérdéses volt, ezért úgy döntöttem, hogy kísérletezébe fogok. Alkottam egy töltött tyúkot Jamie tökéletes krumpliköretével, majd vettem egy két kilós kacsát és mély alkotói válságba estem.

Ebből egy szerda esti beszélgetés térített magamhoz. Kaptam egy igen jó tippet, hogy hogyan legyen tökéletes kacsám.

Csütörtök este fogtam a kacsámat és egy fél kiló sót elnyelő fürdővízbe tettem. Edényt lefedtem és kitettem az erkélyre az esti zegernyében. Másnap reggel behoztam, lemosdattam és újféle pácot alkottam a madaramnak.

A pácba került 1 narancs leve, héja, szegfűszeg, fahéj és egy darabka vanília.

A madarat belenyomtam, fedtem, erkélyre telepítettem. Szombat reggel behoztam, sütőrácos tepsibe raktam a mellével lefelé, olajjal megkentem, sóztam és a 200 fokra izzított sütőbe dugtam.

Nagyságrendileg 3 óra alatt csodálatosra sült. Közben megforgattam, húsvillával ellenőriztem (bugyog-e még rózsaszínes lé, ha alaposan megdöföm), a zsírját edénybe leszűrtem.

Mazsolás rizzsel és lila káposztával tálaltam.

Az utolsó szálig elfogyott.

 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.