You are here: Home > Édes élet > Diós pite

Diós pite

 
Be kell valljam, mostanában kevesebbet főzök.
 
A Nők egy hete elkapták a  épp most divatos gyomorrontásos nyavalyát, ami persze minket sem kímélt, így light grenadiermarsch, rántott leves, grízes tészta kerültek az asztalra, meg egy-két nehezebb napon csupán ropi és háztartási keksz. Aztán persze a hét végére annyira kiéheztünk, hogy a Nők már jóformán óránként megjelentek a konyhában ezt-azt követelve. Így pörköltre kaptam meg csináltam egy tartalmas kis pitét.
 
Diós pite

Tészta:  

18 dkg finomliszt
 
csipet só
 
2 dkg cukor
 
1 bő ek hideg víz
 
11 dkg vaj
 
Töltelék:
 
20 dkg cukor
 
7 dkg vaj
 
2 tojás
 
1/2 dl tejszín
 
15 dkg dió
 
A sós, cukros lisztet a vajjal elmorzsolom, majd a vízzel tésztává összedolgozom. Fóliába csomagolom és egy órára bedugom a hűtőmbe. 
A töltelékhez a diót megdarálom, a vajat megolvasztom, majd az összes hozzávalót egy tálban elegyítem.
A hűtőből kivett tésztát lisztes deszkán pitetálnyira nyújtom, abban elfektetem. A diós tölteléket beleöntöm és a tálamat a 190 fokra előmelegített sütőbe tolom. 25 perc alatt készre sütöm.
 
 

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.