Langalló, kenyérlángos Mirelle-módra
Mióta Shyéknál jártunk, azóta fut az agyamban, hogy legközelebb mit kellene sütni abban a csodálatos kemencében. Hol valami jóféle kenyérre szavazok, hol egy kis langallóra. Ez utóbbit a napokban kipróbáltam a sütőben is. Így se rossz.
Langalló, Mirelle-módra
Tészta:
20 dkg finomliszt
10-15 dkg rétesliszt
csipet cukor
1 dkg élesztő
3 dl langyos víz
csipet só
Feltét:
10 dkg mascarpone
1 kis doboz tejföl
15 dkg húsos szalonna
darabka trappista sajt
1 tk só
2 gerezd összenyomott fokhagyma
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép kegyeire bízom. Mikor kész a rugalmas tésztám, pizzaformájúra nyújtom, sütőlapos tepsire vagy pizzasütőre fektetem. A tejfölt összekeverem a krémsajttal, sózom, belenyomom a fokhagymát és hozzáadom a vékonyra szelt szalonnát. A krémet rákenem a tésztára, sajtot reszelek rá és a 200 fokra előmelegített sütőbe tolom. Addig sütöm, amíg a sajt egyenletesen meg nem színesedik a tetején és az alja is kellemes árnyalatú nem lesz.
A mascarponénak köszönhetően hihetetlen finom állagú és ízű lesz a feltét. Maradék elhasználásnak indult a dolog, de azt hiszem ezen túl minden esetben így fog az asztalra kerülni a mi langallónk.







