You are here: Home > Tészta, de fő > Langalló, kenyérlángos Mirelle-módra

Langalló, kenyérlángos Mirelle-módra

Mióta Shyéknál jártunk, azóta fut az agyamban, hogy legközelebb mit kellene sütni abban a csodálatos kemencében. Hol valami jóféle kenyérre szavazok, hol egy kis langallóra. Ez utóbbit a napokban kipróbáltam a sütőben is. Így se rossz. 

Langalló, Mirelle-módra

Tészta:

20 dkg finomliszt

10-15 dkg rétesliszt

csipet cukor

1 dkg élesztő

3 dl langyos víz

csipet só

Feltét:

10 dkg mascarpone

1 kis doboz tejföl

15 dkg húsos szalonna

darabka trappista sajt 

1 tk só

2 gerezd összenyomott fokhagyma

A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép kegyeire bízom. Mikor kész a rugalmas tésztám, pizzaformájúra nyújtom, sütőlapos tepsire vagy pizzasütőre fektetem. A tejfölt összekeverem a krémsajttal, sózom, belenyomom a fokhagymát és hozzáadom a vékonyra szelt szalonnát. A krémet rákenem a tésztára, sajtot reszelek rá és a 200 fokra előmelegített sütőbe tolom. Addig sütöm, amíg a sajt egyenletesen meg nem színesedik a tetején és az alja is kellemes árnyalatú nem lesz.

A mascarponénak köszönhetően hihetetlen finom állagú és ízű lesz a feltét. Maradék elhasználásnak indult a dolog, de azt hiszem ezen túl minden esetben így fog az asztalra kerülni a mi langallónk.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.