You are here: Home > Édes élet > Mascarponés ricotta torta, málnával és fehér csokoládéval

Mascarponés ricotta torta, málnával és fehér csokoládéval

 
A tegnapi bejegyzésből kihagytam a desszertet. Nem véletlenül. Olyan jól sikerült, hogy úgy érzem megérdemel egy önálló posztot. A lányok igényeire szabott tortám elkészítése közben többször elfogott a kétség, hogy valaha is egységet képező, tányérra csúsztatható süteményhez jutok-e, de a végeredmény meggyőzött, hogy néha kissé reménytelen hozzávalókból is lehet csodás szimbiózisba forrt dolog.
 
 
Mascarponés ricotta torta, málnával és fehér csokoládéval
 
A "tészta":
 
25 dkg Hobbit keksz, vagy bármilyen más teljes kiőrlésű keksz
 
10 dkg dió
 
8 dkg vaj
 
A töltelék:
 
2 tojás
 
3 ek cukor
 
25 dkg fehér csokoládé
 
35 dkg málna (fagyasztott is jó)
 
30 dkg mascarpone
 
20 dkg ricotta
 
Krém a tetejére:
 
20 dkg mascarpone
 
10 dkg ricotta
 
10 dkg fehér csokoládé
 
Egy 26-os, kapcsos tortaformát alaposan kikenek vajjal. A diót, kekszet ledarálom, összekeverem, majd hozzáadom a megolvasztott vajat. Alaposan összedolgozom, a tortaforma aljára borítom és jól elegyengetem.
 
A töltelékhez összekeverem a ricottát és a mascarponét. Hozzáadom a felvert tojásokat és a cukrot. A fehér csokoládét gőz felett megolvasztom, majd a krémhez adom. Zárásként a  friss vagy fagyasztott málnát óvatosan beleforgatom, s az egészet a kekszrétegre simítom.
 
A sütőt 150 fokra izzítom, és nagyjából egy és negyed órát sütöm a tortát. Ezután kikapcsolom a sütőt és hagyom, hogy a tortám a sütővel együtt hűljön ki.
 
A kihűlt tortára mascarponéból és ricottából krémet készítek, ezt egyenletesen rákenem, majd egy sajtszeletelővel finom kis forgácsokban ráhalmozom a 10 dekányi fehér csokoládét. Szobahőmérsékleten és hűtve is nagyon finom, laktató sütemény.
 

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.