You are here: Home > Nem folyékony, de kenyér > Mákos baguette

Mákos baguette



 
Rámtört. Egész egyszerűen mákra
volt szükségem. Alkottam egy hatalmas tál mákos gubát, jó sok
kaláccsal, rengeteg mákkal, mézzel, vaníliával…

A guba elfogyta nem csillapította a
vágyam, így a tegnapi kenyérsütésnél valahogy a kezembe
keveredett egy kevéske mák.

Mákos baguette

5 dkg darált mák

15 dkg rétesliszt

30 dkg finomliszt

1 bő ek olivaolaj

csipet só

csipet cukor

3 dl meleg víz

1,5 dkg friss élesztő

Az alábbiakat a kenyérsütőgépbe
zúdítom, hagyom, hogy elvégezze helyettem a piszkos munkát. Amikor
kész a tészta, lisztes deszkára borítom és két, méretes
kenyérré sodrom-csavarom. 200 fokra előmelegített sütőbe tolom
és halványbarnára sütöm. (kb. 45 perc)

Langyosan, vajjal a legeslegfinomabb.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.