Mákos baguette
Rámtört. Egész egyszerűen mákra
volt szükségem. Alkottam egy hatalmas tál mákos gubát, jó sok
kaláccsal, rengeteg mákkal, mézzel, vaníliával…
volt szükségem. Alkottam egy hatalmas tál mákos gubát, jó sok
kaláccsal, rengeteg mákkal, mézzel, vaníliával…
A guba elfogyta nem csillapította a
vágyam, így a tegnapi kenyérsütésnél valahogy a kezembe
keveredett egy kevéske mák.
Mákos baguette
5 dkg darált mák
15 dkg rétesliszt
30 dkg finomliszt
1 bő ek olivaolaj
csipet só
csipet cukor
3 dl meleg víz
1,5 dkg friss élesztő
Az alábbiakat a kenyérsütőgépbe
zúdítom, hagyom, hogy elvégezze helyettem a piszkos munkát. Amikor
kész a tészta, lisztes deszkára borítom és két, méretes
kenyérré sodrom-csavarom. 200 fokra előmelegített sütőbe tolom
és halványbarnára sütöm. (kb. 45 perc)
Langyosan, vajjal a legeslegfinomabb.