You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér, Vegasztro > Szalonnás sütőtökleves

Szalonnás sütőtökleves



Bár a hétvége erőst cáfolja:
mégiscsak ősz van (vagy legalábbis lesz). Múlt hét elején már
kellemesen csípős reggeleken vágtuk át magunkat a Nőkkel, s
hittem, hogy az óvodakezdéssel az ősz is beindul.

Ezen felbuzdulva a konyha ízei közé
is becsempésztem egy kis aranysárga ragyogást.


Szalonnás sütőtökleves

1 kg sütőtök

4-5 közepes krumpli

1 közepes vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

kömény

4 ek tejföl

darabka erdélyi szalonna

A sütőtököt meghámozom, kimagozom és kockákra vágom,
felkockázom a krumplit. A hagymát kevés olajon megdinsztelem,
belenyomom a fokhagymákat, majd az apróra vágott szalonnát is
hozzáadom s hagyom, hogy egy kicsit megpiruljon. Ezután ráhalmozom
a krumpli/tök egyveleget, kis vizet öntök hozzá, fűszerezem,
picit sózom és hagyom, hogy minden megpuhuljon. Eközben habarást
készítek, amivel kellemesen besűrítem a levest, majd még egyet
rottyantok rajta és tálalom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.