A Szilvás
Húúú, de itt az ősz. Hihetetlen hamar ránk köszöntöttek a hűvös reggelek, furcsa, hogy este – amikor a Nők az ágyba gömbölyödnek – már sötét van, elképzelhetetlen, hogy egy hét múlva már beindul az óvoda. Az ősz jegyében a piacon olyan mennyiségű szilva van, amiből könnyen sütöm a napi/kétnapi betevő sütiket.
Szilvás
1/2 kg szilva
20 dkg rétesliszt
16 dkg cukor
3 tojás
3 ek rum
1 csomag vaníliás cukor
3 ek szilvalekvár
16 dkg vaj
A vajat megolvasztom. A cukorral elkeverem, hozzáadom a lisztet, a tojást, rumot, lekvárt. Kikeverem és a szilikon tortaformámba öntöm. A félbe szedett szilvákkal feldíszítem, majd 190 fokon tűpróbáig sütöm.
Ha kicsit hűlt: fahéjas cukorral meghintem.