You are here: Home > Édes élet > A Szilvás

A Szilvás

Húúú, de itt az ősz. Hihetetlen hamar ránk köszöntöttek a hűvös reggelek, furcsa, hogy este – amikor a Nők az ágyba gömbölyödnek – már sötét van, elképzelhetetlen, hogy egy hét múlva már beindul az óvoda. Az ősz jegyében a piacon olyan mennyiségű szilva van, amiből könnyen sütöm a napi/kétnapi betevő sütiket.

Szilvás

1/2 kg szilva

20 dkg rétesliszt

16 dkg cukor

3 tojás

3 ek rum

1 csomag vaníliás cukor

3 ek szilvalekvár

16 dkg vaj

A vajat megolvasztom. A cukorral elkeverem, hozzáadom a lisztet, a tojást, rumot, lekvárt. Kikeverem és a szilikon tortaformámba öntöm. A félbe szedett szilvákkal feldíszítem, majd 190 fokon tűpróbáig sütöm.

Ha kicsit hűlt: fahéjas cukorral meghintem.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.