Habos sárgabarackos lepény
Anna nap volt. Ennek persze az ünnepelt örült a legjobban, aki már a
nagy nap előestéjén birtokba vehette a Vajaspánkóék Írisze által
illusztrált Cipelő Cicákat. Zsófin ekkor vett erőt a rövidtávú
memóriazavar és az enyhe irigység. Ez a jeles napon tovább fokozódott,
amiben persze Annának is jelentős része volt, aki unos-untalan boldogan
felemlegette, hogy ma az ő ünneplése a főcél. Így aztán az ebédet
követően, bevettem magam a konyhába és alkottam egy kis gyümölcsös
sütifélét.
nagy nap előestéjén birtokba vehette a Vajaspánkóék Írisze által
illusztrált Cipelő Cicákat. Zsófin ekkor vett erőt a rövidtávú
memóriazavar és az enyhe irigység. Ez a jeles napon tovább fokozódott,
amiben persze Annának is jelentős része volt, aki unos-untalan boldogan
felemlegette, hogy ma az ő ünneplése a főcél. Így aztán az ebédet
követően, bevettem magam a konyhába és alkottam egy kis gyümölcsös
sütifélét.
Habos sárgabarackos lepény
Tészta
25 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
1,5 dl langyos víz
1 ek cukor
bő csipet só
4 ek olaj
1/2 kg sárgabarack
4 tojás fehérje
15 dkg porcukor
A tésztához valókat a kenyérsütő üstjébe öntöm, megdagasztatom. A
barackokat kimagozom, egy közepes tepsit kizsírozok, lisztezek. Ebbe
fektetem a kinyújtott tésztát, amire a fél barackokat felsorakoztatom,
kis fahéjjal meghintem, majd a fehérjéket kemény habbá verem a
porcukorral. A krémet rásimítom a barackokra, majd az egészet 40 percre
145 fokra a sütőbe teszem. Miután megsült, hagyom, hogy a sütővel
langyosra hűljön.
barackokat kimagozom, egy közepes tepsit kizsírozok, lisztezek. Ebbe
fektetem a kinyújtott tésztát, amire a fél barackokat felsorakoztatom,
kis fahéjjal meghintem, majd a fehérjéket kemény habbá verem a
porcukorral. A krémet rásimítom a barackokra, majd az egészet 40 percre
145 fokra a sütőbe teszem. Miután megsült, hagyom, hogy a sütővel
langyosra hűljön.
Az ünnepelt: