You are here: Home > Édes élet > Habos sárgabarackos lepény

Habos sárgabarackos lepény

Anna nap volt. Ennek persze az ünnepelt örült a legjobban, aki már a
nagy nap előestéjén birtokba vehette a Vajaspánkóék Írisze által
illusztrált Cipelő Cicákat. Zsófin ekkor vett erőt a rövidtávú
memóriazavar és az enyhe irigység. Ez a jeles napon tovább fokozódott,
amiben persze Annának is jelentős része volt, aki unos-untalan boldogan
felemlegette, hogy ma az ő ünneplése a főcél. Így aztán az ebédet
követően, bevettem magam a konyhába és alkottam egy kis gyümölcsös
sütifélét.

Habos sárgabarackos lepény

Tészta

25 dkg finomliszt

2 dkg friss élesztő

1,5 dl langyos víz

1 ek cukor

bő csipet só

4 ek olaj

1/2 kg sárgabarack

4 tojás fehérje

15 dkg porcukor

A tésztához valókat a kenyérsütő üstjébe öntöm, megdagasztatom. A
barackokat kimagozom, egy közepes tepsit kizsírozok, lisztezek. Ebbe
fektetem a kinyújtott tésztát, amire a fél barackokat felsorakoztatom,
kis fahéjjal meghintem, majd a fehérjéket kemény habbá verem a
porcukorral. A krémet rásimítom a barackokra, majd az egészet 40 percre
145 fokra a sütőbe teszem. Miután megsült, hagyom, hogy a sütővel
langyosra hűljön.
Az ünnepelt:

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.