You are here: Home > Édes élet, Krumplis > Sárgabarackos gombóc

Sárgabarackos gombóc

Nehéz nyarat játszani, amikor 15 fok van. Ok, nem panaszkodom, mert ez még mindig jobb, mint a 40, de azért nem az igazi.

A Nőkkel is jól beszorultunk. A játszótér tocsog, esőben nem kellemes a séta…marad a benti játék, a pónik varázslatos világa, a társasozás vagy egy kis mozi. Ebben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat. 2 és fél éves koruk óta járunk velük moziba. Azóta imádják, szülői örökségként varázsolódnak el a vászon előtt, ölükben a kedvenc plüss, egy kisebb zacskó kukorica. Eleddig mesefilmekre vittük őket, most azonban úgy éreztem, hogy a musicalt is bírni fogják, hisz táncos, dalos és a történet meg egyáltalán nem számít. Nem is csalódtam. A lányok élvezettel nézték, hallgatták az Abba slágereket, Anna finoman ringott a zene ritmusára, Zsófi viszont keményen headbanggelt (legalábbis az apja szerint). Szereti a zenét, na. :)

Aztán boltokban csavarogtunk, végül hazaérvést nekiestünk a tegnapi ebéd maradékának, ami a Nőknél osztatlan sikert aratott, úgyhogy a közeljövőben kénytelen leszek újra csinálni…

Sárgabarackos gombóc

1/2 kg aprószemű, érett sárgabarack

1 kg krumpli

20-25 dkg finomliszt

1 diónyi kacsazsír

csipet só

1 tojás

zsemlemorzsa

fahéj

cukor

A krumplit a hagyományoktól eltérően megpucolom, kockázom és felteszem főni. Amikor megfőtt, nagyon alaposan lecsöpögtetem, krumplinyomóval tiszteséggel megtöröm, hagyom hűlni.

Mire langyosra hűl, addigra kimérem a lisztet, előkeresem a tojást, kimagozom a barackot, lepirítom egy kis vajon a morzsát, majd a liszttel, zsírral, tojással, sóval összegyúrom a tésztát. Igen lisztes deszkán nyújtom, 10X10-es kockákra vágom, a fahéjas cukorral kibélelt barackokkal megtöltöm, alaposan összegöngyölgetem és lobogó vízben kifőzöm. Morzsába forgatom és melegen, fahéjas cukorral meghintve tálalom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.