Bombay-curry
A napokban a Yum-yum kapcsán szóba került az indiai konyha, aztán a
héten főztem egy tisztes adag karfiollevest és éreztem, hogy el vagyok
veszve. Indiai ízekre vágyom!
héten főztem egy tisztes adag karfiollevest és éreztem, hogy el vagyok
veszve. Indiai ízekre vágyom!
Így aztán a szombati sztrapacskázást
kipihenve nekiláttam, hogy valami karakteresen curry-s dolog kerüljön a
Nők és a férjem elé. Egyébként Zsófi nem elég, hogy vércse, ráadásul a
nehezebb, vörös húsokra esküszik. Most is, boldog elégedettséggel
nyugtázta, hogy a tányérján meredő darabok valamikor egy marha részét
képezték. Fene érti ezt a gyereket. Légiesen könnyed, az Isten is
szellemi szabadfoglalkozásúnak teremtette és emellett olyan
vehemenciával veti magát a húsokra, ami egészen meglepő….Bombay-curry
kipihenve nekiláttam, hogy valami karakteresen curry-s dolog kerüljön a
Nők és a férjem elé. Egyébként Zsófi nem elég, hogy vércse, ráadásul a
nehezebb, vörös húsokra esküszik. Most is, boldog elégedettséggel
nyugtázta, hogy a tányérján meredő darabok valamikor egy marha részét
képezték. Fene érti ezt a gyereket. Légiesen könnyed, az Isten is
szellemi szabadfoglalkozásúnak teremtette és emellett olyan
vehemenciával veti magát a húsokra, ami egészen meglepő….Bombay-curry
1 kg marhafelsál
4 paradicsom
2 tk currypor
1/2 tk római kömény
1/2 tk gyömbérpor
só
3 gerezd fokhagyma
3 kisebb hagyma
2 dl kókusztej
A hagymákat igen apróra vágom (aprítógép használata javasolt) és vajon
megdinsztelem. Belenyomom a fokhagymákat, hozzáadom a fűszereket,
kicsit pirítom. A kockára vágott marhát beleteszem, megforgatom, majd
mikor levet ereszt, akkor visszaveszem a serpenyő alatt a lángot,
lefedem és békében hagyom. A paradicsomokat lehámozom, a húshoz adom.
Mikor már puha a hús, akkor sózom és az egészet felöntöm kókusztejjel.
Még egy kicsit főzöm, majd köményes-hagymás rizzsel tálalom.
megdinsztelem. Belenyomom a fokhagymákat, hozzáadom a fűszereket,
kicsit pirítom. A kockára vágott marhát beleteszem, megforgatom, majd
mikor levet ereszt, akkor visszaveszem a serpenyő alatt a lángot,
lefedem és békében hagyom. A paradicsomokat lehámozom, a húshoz adom.
Mikor már puha a hús, akkor sózom és az egészet felöntöm kókusztejjel.
Még egy kicsit főzöm, majd köményes-hagymás rizzsel tálalom.
