You are here: Home > Húúús > Bombay-curry

Bombay-curry

A napokban a Yum-yum kapcsán szóba került az indiai konyha, aztán a
héten főztem egy tisztes adag karfiollevest és éreztem, hogy el vagyok
veszve. Indiai ízekre vágyom!
Így aztán a szombati sztrapacskázást
kipihenve nekiláttam, hogy valami karakteresen curry-s dolog kerüljön a
Nők és a férjem elé. Egyébként Zsófi nem elég, hogy vércse, ráadásul a
nehezebb, vörös húsokra esküszik. Most is, boldog elégedettséggel
nyugtázta, hogy a tányérján meredő darabok valamikor egy marha részét
képezték. Fene érti ezt a gyereket. Légiesen könnyed, az Isten is
szellemi szabadfoglalkozásúnak teremtette és emellett olyan
vehemenciával veti magát a húsokra, ami egészen meglepő….Bombay-curry

1 kg marhafelsál

4 paradicsom

2 tk currypor

1/2 tk római kömény

1/2 tk gyömbérpor

3 gerezd fokhagyma

3 kisebb hagyma

2 dl kókusztej

A hagymákat igen apróra vágom (aprítógép használata javasolt) és vajon
megdinsztelem. Belenyomom a fokhagymákat, hozzáadom a fűszereket,
kicsit pirítom. A kockára vágott marhát beleteszem, megforgatom, majd
mikor levet ereszt, akkor visszaveszem a serpenyő alatt a lángot,
lefedem és békében hagyom. A paradicsomokat lehámozom, a húshoz adom.
Mikor már puha a hús, akkor sózom és az egészet felöntöm kókusztejjel.
Még egy kicsit főzöm, majd köményes-hagymás rizzsel tálalom.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.