You are here: Home > Édes élet > Lawrence csokitortája

Lawrence csokitortája

A szombati torta annak ellenére, hogy tömör csokiízt hagyott a szánkban, mégsem nyomta meg a gyomrunkat. Talán azért, mert a kedvenc írónő receptjéből kikoptattuk a “és meglocsoljuk a kész tortát 80 % csokoládéból készült mázzal”. Ehelyett tejszínhab paplant fektettünk a tetejére, majd megszórtuk friss málnával és áfonyával.
De azért az alaprecept úgy tökéletes, ahogy van.
Lawrence Csokitortája
18 dkg 70% étcsokoládé
17,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
20 dkg mandula
4 tojás

A sütőt előmelegítem 150 fokra, a tortaformát zsírozom, lisztezem (vagy sütőpapírral kibélelem). A vajat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a tojások sárgáját, majd a csokoládét gőz fölött megolvasztom, a blansírozott mandulát ledarálom. A megolvadt csokoládét és a mandulát is a vajas keverékhez adom, majd a fehérjéket kemény habbá verem és laza, nagy mozdulatokkal a tésztámba forgatom.

35-40 percig sütöm, majd a formában hagyom kihűlni.

Tejszínhabbal, idénygyümölcsökkel kínálom, vagy csak úgy magában…

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.