You are here: Home > Tészta, de fő > Paradicsomos-olivás farfalle

Paradicsomos-olivás farfalle

…, mint a legtöbb tésztaétel. Ilyen nyári napokon, amikor a közelgő nyaralás miatt – két medencében történő henyélés között – intézem az ügyeket, na ilyenkor jön jól egy kis fantázia, egy megpakolt pince és egy félkilónyi olasz száraztészta.

A többi már gyerekjáték.

Paradicsomos-olivás farfalle

50 dkg farfalle

2 marék fekere olajbogyó

15 dkg szárított paradicsom

1 marék rukkola

1/2 marék friss bazsalikom

4 gerezd fokhagyma

1 kisebb fej vöröshagyma

2 dl főzőtejszín

Az olajon megdinsztelem a hagymát, erre kerül a felcsíkozott paradicsomot, majd a karikára metélt olivabogyókat és az apróra vágott rukkolát dobom a serpenyőbe. Kicsit összepárolom, megkevergetem, sózom. Tejszínnel felöntöm, bazsalikommal meghintem. Hagyom, hogy kettőt rottyanjon. A szósz készítése közben elkészített tésztámat szűröm, tányérokba szedem és gazdagon megkínálom a szósszal.

Ha van: egy kis parmezán nem árt neki.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.