Málnás breton flan
Hála a sok friss gyümölcsnek, végre kedvemre süthetem a gyümölcsös piskótáimat, pitéimet. S hogy mi kerül bele, az mindig a zöldségesnél történő mustra alapján dől el. Sőt sokszor a kínálat adja a sütemény fajtáját is.
Ma két doboz málnát vettem, aztán itthon már csak egy kis laza tésztafélét kellett bekevernem, hogy a Lecsó után legyen a Nőknek egy kis desszert, hogy bírják az estig tartó, kertben való játékot.
Málnás breton flan
6 dkg finomliszt
8 dkg rétesliszt
8 dkg vaj
5 dl tej
3 tojás
12 dkg cukor
2 doboz málna
csipet só
A liszteket elkeverem a cukorral, a vajat a tejben megolvasztom. Egy pitéstálat kikenek vajjal, beleszórom a málnát. A szárazanyagokat felöntöm a vajas tejjel,hozzáadom a tojásokat és az “tésztámmal”nyakon öntöm a tálban pihenő málnákat és az egészet betolom a 190 fokos sütőbe. Nagyjából fél óra múlva szépen megemelkedik és szép aranybarna színt ölt. Ekkor kikapni, langyosan enni.
A Nők nagyon szeretik.