You are here: Home > Édes élet > Málnás breton flan

Málnás breton flan

Hála a sok friss gyümölcsnek, végre kedvemre süthetem a gyümölcsös piskótáimat, pitéimet. S hogy mi kerül bele, az mindig a zöldségesnél történő mustra alapján dől el. Sőt sokszor a kínálat adja a sütemény fajtáját is.

Ma két doboz málnát vettem, aztán itthon már csak egy kis laza tésztafélét kellett bekevernem, hogy a Lecsó után legyen a Nőknek egy kis desszert, hogy bírják az estig tartó, kertben való játékot.

Málnás breton flan

6 dkg finomliszt

8 dkg rétesliszt

8 dkg vaj

5 dl tej

3 tojás

12 dkg cukor

2 doboz málna

csipet só

A liszteket elkeverem a cukorral, a vajat a tejben megolvasztom. Egy pitéstálat kikenek vajjal, beleszórom a málnát. A szárazanyagokat felöntöm a vajas tejjel,hozzáadom a tojásokat és az “tésztámmal”nyakon öntöm a tálban pihenő málnákat és az egészet betolom a 190 fokos sütőbe.  Nagyjából fél óra múlva szépen megemelkedik és szép aranybarna színt ölt. Ekkor kikapni, langyosan enni.

A Nők nagyon szeretik.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.