You are here: Home > Édes élet > Brownie

Brownie

Ha igazán szöttyös, szaftos, puha, krémes brownie-ra vágyunk, akkor mindig előkerül a céklás változat. Egyszerűen verhetetlen. A vegán formán túl, mostanság tojással gazdagított tésztával is készítem.

Céklás brownie

45 dkg főtt, pucolt cékla

2 tojás

35 dkg finomliszt

4 dkg holland kakaópor

1 csomag sütőpor

1 kk őrölt fahéj

2 kk őrölt kardamom

1,5 dl olaj

15 dkg cukor

csipet só

Egy tálba kimérem a liszteket, hozzáadom a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a kardamomot és a sót. A szárazakat alaposan összekeverem. A céklát botmixerrel elsimítom, hozzámérem az olajat és beleütöm a két tojást. Alaposan elkeverem, majd a szárazanyagokhoz adom és jó állagú tésztává kavarom. A tésztát egy közepes méretű, sütőpapíros tepsibe öntöm, majd a 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütöm, ügyelve arra, hogy ne szárítsam ki.

 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.