Brownie
Ha igazán szöttyös, szaftos, puha, krémes brownie-ra vágyunk, akkor mindig előkerül a céklás változat. Egyszerűen verhetetlen. A vegán formán túl, mostanság tojással gazdagított tésztával is készítem.
Céklás brownie
45 dkg főtt, pucolt cékla
2 tojás
35 dkg finomliszt
4 dkg holland kakaópor
1 csomag sütőpor
1 kk őrölt fahéj
2 kk őrölt kardamom
1,5 dl olaj
15 dkg cukor
csipet só
Egy tálba kimérem a liszteket, hozzáadom a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a kardamomot és a sót. A szárazakat alaposan összekeverem. A céklát botmixerrel elsimítom, hozzámérem az olajat és beleütöm a két tojást. Alaposan elkeverem, majd a szárazanyagokhoz adom és jó állagú tésztává kavarom. A tésztát egy közepes méretű, sütőpapíros tepsibe öntöm, majd a 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütöm, ügyelve arra, hogy ne szárítsam ki.