Pavlova
A téli szezonban, a kelt tészták készítésekor mindig felgyűlik egy csomó fehérje. A rántottába való elkeverés mellett a legjobb felhasználási mód, ha Pavlova tortát készítünk belőle.
Pavlova
5 tojás fehérje
20 dkg porcukor
1 kk ecet
1 tk kukoricaliszt
Tetejére:
2,5 dl 30%-os habtejszín
maroknyi tört dió
A fehérjéket elkezdem a gépi mixerrel felverni. Amikor már kezd összeállni, akkor kanalanként hozzáadom a porcukrot. Ezzel alaposan elkeverem,majd hozzáadom a lisztet és legvégül az ecetet.
A kemény habot egy spatulával ráhalmozom (inkább felfelé dolgozom, mert egy kicsit úgyis terülni fog) egy sütőpapíros tepsi közepére és a 130 fokra előmelegített sütőbe tolom, 75 percre.
Az idő lejárta után nem szedem ki, hanem hagyom, hogy a sütővel együtt hűljön ki.
Tejszínhabkoronával tálalom.