You are here: Home > Édes élet > Pavlova

Pavlova

A téli szezonban, a kelt tészták készítésekor mindig felgyűlik egy csomó fehérje. A rántottába való elkeverés mellett a legjobb felhasználási mód, ha Pavlova tortát készítünk belőle.

Pavlova

5 tojás fehérje

20 dkg porcukor

1 kk ecet

1 tk kukoricaliszt

Tetejére:

2,5 dl 30%-os habtejszín

maroknyi tört dió

A fehérjéket elkezdem a gépi mixerrel felverni. Amikor már kezd összeállni, akkor kanalanként hozzáadom a porcukrot. Ezzel alaposan elkeverem,majd hozzáadom a lisztet és  legvégül az ecetet.

A kemény habot egy spatulával ráhalmozom (inkább felfelé dolgozom, mert egy kicsit úgyis terülni fog) egy sütőpapíros tepsi közepére és a 130 fokra előmelegített sütőbe tolom, 75 percre.

Az idő lejárta után nem szedem ki, hanem hagyom, hogy a sütővel együtt hűljön ki.

Tejszínhabkoronával tálalom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.