Újkrumplileves
A piacozásban nem csak az a jó, hogy a Nők kiélik a közönség utáni vágyukat, én meg kedvemre szemezgethetek a szebbnél szebb gyümölcsök és zöldségek között, hanem az is remek, hogy a kosárban landoló anyagokból ezerféle dolog készíthető.
Az újburgonyából például az apraját meg lehet főzni levesnek.
Újkrumplileves
1/2 kg újkrumpli
1 csokor újhagyma
1 tk kakukkfű
só
frissen őrölt bors
1 1/2 dl zsíros tej
1 ek vaj
A vajon megpárolom a karikára vágott újhagymákat, majd a megmosott krumplikat is átforgatom a vajban. Vízzel felöntöm és egészen addig hagyom főddögélni, amíg a krumpli jó nem lesz. Ekkor felöntöm tejjel, sózom, borsozom.
Friss, tavaszi leves.