You are here: Home > Folyékony, de nem kenyér, Vegasztro > Újkrumplileves

Újkrumplileves

A piacozásban nem csak az a jó, hogy a Nők kiélik a közönség utáni vágyukat, én meg kedvemre szemezgethetek a szebbnél szebb gyümölcsök és zöldségek között, hanem az is remek, hogy a kosárban landoló anyagokból ezerféle dolog készíthető.

Az újburgonyából például az apraját meg lehet főzni levesnek.

Újkrumplileves 

1/2 kg újkrumpli

1 csokor újhagyma

1 tk kakukkfű

frissen őrölt bors

1 1/2 dl zsíros tej

1 ek vaj

A vajon megpárolom a karikára vágott újhagymákat, majd a megmosott krumplikat is átforgatom a vajban. Vízzel felöntöm és egészen addig hagyom főddögélni, amíg a krumpli jó nem lesz. Ekkor felöntöm tejjel, sózom, borsozom.

Friss, tavaszi leves.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.