You are here: Home > Édes élet > Szilvás túróslepény

Szilvás túróslepény

A tegnap készített szilvás gombóchoz sikerült legalább háromszor annyi besztercei szilvát vennem, mint amire szükségem volt. Jó volt az úgy magában is, de gondoltam, hogy süteménybe még jobb lenne.

Így aztán csináltam egy túrós alapokon nyugvó lepényt és megpakoltam az apró, édes szilvával.

Szilvás túróslepény

25 dkg félzsíros túró

25 dkg rétesliszt

10 dkg cukor

3 tojás

10 dkg vaj

sütőpor

+ cukor és őrölt fahéj a tetejére

A túrót villával megtörtem. A vajat a cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a túrót, a tojást és a sütőporral elkevert lisztet. A sűrű masszát egy sütőpapírra tettem és sodrófával óvatosan a tepsi méretére egyengettem. A tésztát fél szilvákkal sűrűn megraktam, majd fahéjas cukorral meghintettem és 180 fokon addig sütöttem, amíg a tészta szépen  meg nem színesedett.

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.