Szilvás túróslepény
A tegnap készített szilvás gombóchoz sikerült legalább háromszor annyi besztercei szilvát vennem, mint amire szükségem volt. Jó volt az úgy magában is, de gondoltam, hogy süteménybe még jobb lenne.
Így aztán csináltam egy túrós alapokon nyugvó lepényt és megpakoltam az apró, édes szilvával.
Szilvás túróslepény
25 dkg félzsíros túró
25 dkg rétesliszt
10 dkg cukor
3 tojás
10 dkg vaj
sütőpor
+ cukor és őrölt fahéj a tetejére
A túrót villával megtörtem. A vajat a cukorral habosra kevertem, majd hozzáadtam a túrót, a tojást és a sütőporral elkevert lisztet. A sűrű masszát egy sütőpapírra tettem és sodrófával óvatosan a tepsi méretére egyengettem. A tésztát fél szilvákkal sűrűn megraktam, majd fahéjas cukorral meghintettem és 180 fokon addig sütöttem, amíg a tészta szépen meg nem színesedett.