You are here: Home > Termékekről > Grillezni kell! Terítéken a Tchibo grilleszközei

Grillezni kell! Terítéken a Tchibo grilleszközei

Az időjárás a naptárral nagy egyetértésben végre úgy döntött, hogy ez a nyár is elmúlt. A Nők már az olvasónaplójukat töltik, én a füzeteket címkézem, a tavaly elkopott/elhasznált/kifogyott készleteik pótlásán fáradozom, s mindannyiunk szeme előtt már csak a szeptember lebeg.

Ebben a kissé borongós, elszámolós, felkészülős időszakban azonban mindig szoktunk valami jóféle  meglepetéssel készülni . A Nőkkel moziba megyünk, esetleg mindenféle rágcsát magunkhoz véve kitelepülünk a teraszra egy végehossza csillagnézésre vagy grillezünk egy jót.

A grillezés nyaraink meghatározó eseménye. A barátainkkal minden évben lelkesen készülünk az elsőre és szomorúan vesszük tudomásul, hogy az őszi szelet már a tűz se szereti és mi se.

Így aztán külön örömömre szolgált, hogy a héten a Tchibo grillbemutatóján több olyan eszközt is láttam, ami a téli időszak áthidaló megoldását, a lakásban megvalósítható grillezést támogatta. Persze az igazi a faszenes megoldás, de tél közeledtével épeszű kompromisszumnak tűnik, ha a kontaktgrillt beállítom a szagelszívó alá és a pácolt húsokat ott készítem el.

A cég grillezéshez készített eszköztára igen széles, nagyon jó minőségű és meglepően ötletes. Az egyforma húspogácsák formázására alkalmas eszköztől, az azt tökéletesen elkészítő – nagyanyáink talkedlisütőjére emlékeztető – serpenyőn át, a pogácsa tömörségét megadó “vasalóig ” minden megtalálható egy jóféle hamburgerhús elkészítéséhez. A pácolt húsokhoz ott a vákumozó, illetve a szakácskések széles sora, hogy a hús úgy legyen előkészítve, ahogy megérdemli, illetve mi megérdemeljük. Kezdő háziasszonyoknak is sokféle – nem csak grillezéskor használható – aprósággal készült a cég a fűszerollótól, a hagyma lefogásához és felszeleteléséhez segítséget nyújtó villáig.

A paletta vizsgálata közben meg kellett állapítanom, hogy én már lélekben igenis készülök a télre. Elsőszámú kedvencemnek a kontaktgrillt kiáltottam ki, de szorosan mögötte két, felfújt formának nevezett ibrik következett, amelyekbe én már meleg hagymalevest vizionáltam, jóféle sajtos croutonnal a tetején. Utóbb kiderült, hogy nem jártam messze az igazságtól, a cég marketingeseinek is ez ugrott be, s a katalógusban is felfújt formaként emlegetett csuprokból a hagymaleves gőze csap fel.

S amíg mi –  Ferenczi István, a Magyar Grillszövetség Elnökének értő kalauzolása mellett – csodáltuk az eszközöket és könnyedén beleszerelmesedtünk egyikbe, másikba, addig körbeölelt minket a grillezett ételek csodás illata. Buday Péter ezúttal nem csak a rendezvénynek helyt adó házigazdaként és séfként mutatkozott be, hanem kiderült, hogy igazi showman. Hihetetlen lazán, közvetlenül és a sokéves gyakorlat minden könnyedségével kezelte a csak nőkből álló közönségét. Az addig csak dobozukból kivéve szemlélt eszközök most az ő keze alatt munka közben is megmutatták, hogy mire képesek. Mire véget ért a bemutató – Pavlovnak hála – rettentően éhesek voltunk. A grillillatok azonban nem csak ránk voltak hatással, egy – a parkban sétáló –  kutya is vendégül szegődött, nem bírván parancsolni a benne munkáló ösztönöknek.

Mire minden elfogyott és a kutya gazdája is rálelt a hálátlan ebre, már eldöntöttem, hogy a hétvégén grillezni fogunk. Egyszerűen muszáj.

 

Tags:

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

One Response to “Grillezni kell! Terítéken a Tchibo grilleszközei”

 1. Hapci szerint:

  Kissé nehezemre esik megérteni, hogy minek forgalmaz egy csomó európai cég mindenféle, az eredeti profiljába nem illeszkedő, nóném kínai céggel legyártatott sz*rt.
  Várom a horgászbotokat és a strandpapucsokat is a Tchibótól…