You are here: Home > Reggel, este, Vegasztro > Olajbogyós padlizsánkrém

Olajbogyós padlizsánkrém

Napokkal ezelőtt a piacon szembejött néhány formás padlizsán. Tudtam, hogy krém lesz belőlük.

Szupergyors, olajbogyós padlizsánkrém

Hozzávalók:

1 db közepes padlizsán

10 szem magozott, zöld olajbogyó

2 ek szűz olíva olaj

1 nagyobb gerezd fokhagyma

frissen őrölt fekete bors

A padlizsánt félbe vágom, majd a tűzhelyen addig sütöm, amíg a felek kívül is, belül is jó alaposan meg nem sülnek. Ezután egy nagyobb tányérba teszem és fedve 500 watton 4-5 percig sütöm. Ha jó az időzítés, akkor a padlizsán eddigre megpuhul és a villa könnyedén fut a húsában. Hagyom kicsit hűlni, majd a zöldség húsát a héjból kikanalazom és egy mélyebb edénybe teszem. Hozzáadom az olajbogyókat, a fokhagymát, az olíva olajat és botmixerrel alaposan összedolgozom. Végül óvatosan sózom és borsozom. Hűtve kínálom.

A padlizsánkrém nem csak vacsorára, de vendégvárásra is igen alkalmas. Pirított kenyérrel, friss zöldségekkel tökéletes előétel varázsolható belőle.

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.