Olajbogyós padlizsánkrém
Napokkal ezelőtt a piacon szembejött néhány formás padlizsán. Tudtam, hogy krém lesz belőlük.
Szupergyors, olajbogyós padlizsánkrém
Hozzávalók:
1 db közepes padlizsán
10 szem magozott, zöld olajbogyó
2 ek szűz olíva olaj
1 nagyobb gerezd fokhagyma
só
frissen őrölt fekete bors
A padlizsánt félbe vágom, majd a tűzhelyen addig sütöm, amíg a felek kívül is, belül is jó alaposan meg nem sülnek. Ezután egy nagyobb tányérba teszem és fedve 500 watton 4-5 percig sütöm. Ha jó az időzítés, akkor a padlizsán eddigre megpuhul és a villa könnyedén fut a húsában. Hagyom kicsit hűlni, majd a zöldség húsát a héjból kikanalazom és egy mélyebb edénybe teszem. Hozzáadom az olajbogyókat, a fokhagymát, az olíva olajat és botmixerrel alaposan összedolgozom. Végül óvatosan sózom és borsozom. Hűtve kínálom.
A padlizsánkrém nem csak vacsorára, de vendégvárásra is igen alkalmas. Pirított kenyérrel, friss zöldségekkel tökéletes előétel varázsolható belőle.