You are here: Home > Édes élet > Meggyes bedobós, a klasszik

Meggyes bedobós, a klasszik

Tegnap ügyet se vetve a konyhában lévő 30,4 fokra, este 6-kor bekapcsoltam a sütőt, mert a Nők enni vágytak. Már délelőtt kiénekeltek a hentesnél néhány boldog csirkecombot, majd ezt kérték vacsora gyanánt. Így aztán néhány cukkinit felkockáztam, hozzáhajítottam három szintén felkockázott paradicsomot, meglocsoltam olíva olajjal, sót és kakukkfüvet szórtam rá, majd ezen az ágyon megsütöttem a combokat. S ha már be volt kapcsolva a sütő, csináltam egy kis desszertet is.

A délelőtti piacmustráról velünk jött egy kilónyi meggy, így most abból készült a bedobós süti, de jóformán bármilyen, nem túl vizes gyümölccsel elkészíthető.

Meggyes bedobós

1 kg meggy

30 dkg rétesliszt

7 tojás

10 dkg vaj

1 cs sütőpor

25 dkg cukor

2 tk vaníliás cukor

6 ek víz

3 ek rum

1 citrom héja

csipetnyi só

A meggyet megmosom, leszárazom és hagyom lecsöpögni. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a vajat, a vizet és a rumot és a sót. Alaposan elkeverem, belereszelem a citrom héját is. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, s végezetül a tojások felvert habját. Egy zsírral kikent, rétesliszttel kiszórt tepsibe öntöm a masszát és a meggyeket szép sorjában, jó sűrűn beledobálom. 185 fokon sütöm, amíg a tésztának szép sült színe nem lesz (a tűpróba is tökéletesen megteszi).

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.