You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > Go to Maharaja

Go to Maharaja

Ősszel, az ehetetlenségig majonézezett padlizsánkrém kapcsán már meséltem, hogy közel 20-25, ikrekkel rendelkező anyuka havi perioditással összeröffen.

Akkortájt épp úgy nézett ki, hogy hosszú évekre törzshellyé válik a Roxane…de ezt az ominózus este után elbukták. Mi meg helyszín nélkül maradtunk. Kisérletező kedvünkben átruccantunk a Dionysosba. Megkóstoltuk a görög konyha remekit és ráeszméltünk, hogy törzshelyvadászat helyett, inkább gourmet-esteket szervezünk és megkóstoljuk a Világból, amit lehet.

Tegnap este Indiában jártunk.

A Csengery utcai Maharaja étteremben.

Maga az étterem jó helyen van. A pakolás ekkora társaság esetében már kissé nehézkes, de azt hiszem ezt is mindenki profin megoldotta. A szuterénben helyet foglaló étterem kicsi, közepesen barátságos. Valahogy a Bécsi úti kirendeltségükben jobban érezni az atmoszférát, arról nem is beszélve, hogy az elsődjeként e helyt üzemelt mediterrán étterem hangulatfokozó kellékei (kékrajzos spanyol csempe a padlón, Senorita felirat a WC-n) bennem folytonos ambivalens érzéseket keltettek.

Továbbá zavart az a rugalmatlanság, amivel nem voltak képesek a kedvünkre összeforgatni az asztalokat, hogy a vacsora záróakkordjaként még magunknak kellett néhány mobiltelefon segítségével kikalkulálni, hogy kire mennyi esik a közös számlából. Az utolsó és egyben legnagyobb tőrdöfést azonban a 11 órás zárás jelentette. Csúnyán ki lettünk vágva. Megint egy olyan vendéglátóhely, amely nem épít a vendég visszacsalogatására.

Egyébként a személyzet nagyon figyelmes, majdnem gyors és cseppet szószátyár volt, de alapvetően pozitív benyomást keltett.

Mivel a társaság nagy része még nem evett indiait, így olyan menüt találtunk ki, amiben 4 féle ételt lehet kipróbálni. Nagyon jó döntésnek bizonyult és a társaság is díjazta ezt a kóstolgatós megoldást.

Főételnek

  • Chicken Tikka (fűszeres joghurtban marinált csirkemell darabok, nyárson sütve)
  • Curry Masala Beef (punjabi hagymás curryszószban pácolt marhahús)
  • Korma Lamb (bárány kókuszos curryszószban)
  • Curry-s csirke (a ház ajánlata volt, így számomra a neve feledésbe merült)

került az asztalra.

  • Naan (élesztős lepény tandoorban sütve)
  • Chapati (kelesztetlen lepény tandoorban sütve)
  • Pulao rizs

volt a köret.

A trakta után, desszertre már kevesen vágytak, de így is kipróbáltunk belőlük néhányat, igaz az indiai konyha nem túl gazdag desszertválasztékkal dicskedhet.

Kulfi és Gulab Jamun

A kulfi egyfajta fagylalt. Tojás nélkül, tejből főzött, kukoricaliszttel sűrített fagylalt. Kedvelt ízei a mangó és a pisztácia. A Gulab Jamun meg rózsavízzel ízesített cukorszirupba áztatott sült tésztagolyó, közepén mandulaszívvel.

Innivaló gyanánt néhány bátor anya kipróbálta a mango lassit, ami egy Punjabból származó joghurtos hűsítő. Ízesítik mangóval, eperrel, citrommal, de van, hogy fűszert kevernek bele (pl. köményt) vagy csak simán megsózzák.

Egyszóval a társaság és az étel olyan jó volt, hogy az összbenyomásom az estéről majdnem tökéletes…

Azért legközelebb máshova megyünk.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.