You are here: Home > Reggel, este, Vegasztro > Cukkinis quiche

Cukkinis quiche

Néhány házhozszállítandó szánkó ürügyén tegnap nagyon klassz meleg vacsoránk volt. Magunknak ritkán szoktam meleg vacsorát csinálni. Nem is tudom igazán miért. Valószínűleg gyerekkoromban hozzászoktam a hideg, kenyér-felvágott-kakaó vacsorához, így öregedve meg már nem szeretem este megnyomni a gyomromat (leszámítva egy kis házisütit, macskakávéval). De ha már vacsora vendégünk jön, aki ráadásul nem visz főzős háztartást odahaza, az én gondoskodó Bika lelkem rögvest nekiáll valami finomat összeütni.

Mivel a tél már kezd egyhangúvá válni és rajtunk lassan kiüt a képzeletbeli skorbut: egyre gyakrabban kerülnek nagyon zöldséges ételek az asztalra. A pénteki húslevest sem nagyon sikerült mernem a benne heringként sorakozó répakarikáktól és borsószemhegyektől….

Cukkinis quiche

1 doboz Plus-féle levelestészta (messze ez a legjobb!!!!)

1 nagyobb cukinni

1 kaliforniai paprika

1 póréhagyma

15 dkg húsos szalonna

oliva

1,5 dl főzőtejszín

3 tojás

1 tk bazsalikom

1 tk rozmaring

1 marék reszelt edami

1 marék reszelt scamorza

5 dkg stilton

Az oliván a bacont lepirítom, a hagymát megpárolom. A karikára vágott cukkinit és a felcsíkozott paprikát beleeresztem és kis vízzel felöntöm. A lángot takarékra veszem és fedő alatt összepárolom az elemeket.

A tésztát a pitéstálban elfektetem, méretre szabom, villával megdöfködöm.

A tojásokat felverem, összekeverem a tejszínnel, bazsalikomot, rozmaringot és egy falat stiltont teszek hozzá. Óvatosan sózom.

A cukkiniket szépen elrendezem a tésztán, ráügyeskedem a paprikagerezdeket.

A baconos levet hozzáadom a tojásos tejszínhez. A sütőt 190 fokra előmelegítem, majd a tojásos egyveleget ráeresztem a párolt zöldségekre. Sajttal megszórom a tetejét és betolom a sütőbe. Alapos pirulásig sütöm.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.