You are here: Home > Termékekről > Utazás Itáliától Morvaföldig – a L’Erbolario kíséretében

Utazás Itáliától Morvaföldig – a L’Erbolario kíséretében

Az év eleji kiruccanások, meg a többi is igényli, hogy az ember praktikusan pakolva vigyen magával mindent, amire csak szüksége lehet. A szükség meghatározása azonban képlékeny dolog, hiszen nem feltétlen csak egy szappan kell a neszesszerbe, lehet, hogy az út, a tervezett események vagy csak a magunk hangulata megkívánja, hogy magasabb szinten éljük meg ezt a pár, kivételezett napot, amihez elengedhetetlen néhány dolog.

Illatok szárnyán

A hangulatunkat nagyon jól tudjuk irányítani néhány jól megválasztott illattal. Egy hosszabb út során az illatok feltöltenek, elterelik a gondolatainkat, eltompítják a külvilág zajait, hozzáadnak a látványhoz, emlékezetessé, könnyen felidézhetővé nemesítenek egy pillanatot, egy érzést, egy hangulatot. Itáliai utam és morvaföldi kiruccanásunk során is a L’Erbolario széles kínálatából szemezgettem, keresve azokat az illatokat, amelyek jól passzolnak majd a toszkán dombokhoz és illenek a prágai tél csikorgató hidegéhez. Nem volt nehéz dolgom, a kis, kifejezetten utazáshoz, táskába való illatválasztékból három is beficcent a neszesszerembe, hogy mindig olyan illat vegyen körül, amely valóban az adott pillanathoz, naphoz, helyhez, hangulathoz a legjobban illik.

A Papavero Soave, a Fiore Dell’Onda és a 3 Rosa ideális választás volt. A toszkánára oly jellemző Papavero, azaz a pipacs vitte a prímet, a dombok között, kertekben töltött napom alaphangulatát is ez az illat határozta meg. A téli égboltot uraló felhők között áttörő napfényben hirtelen megcsillant az itáliai nyár, még inkább felerősítve az illatban hordozott üzenetet. A Papavero Soave fejjegyei a gyíkfű virága, az őszibarack és a mandarin; középső jegyei a vörös mák, a fehér üröm, a vízi jázmin, az ilang-ilang, a liliom, a keserűnarancs, a rózsaszirom és az orgona, alapjegyei pedig a borostyán, a vanília, a pacsuli, a szantálfa és a pézsma.

Velence képtárainak csendjéhez, a templomok áhítatához, a lagúnák sós, algás illatához viszont a Fiore Dell’Onda illett a legjobban. Nem véletlen, hiszen a parfümöt a tenger ihlette, annak hullámaiba belekapó sós szél illata, nyugodt, kiegyensúlyozott, harmonikus hangjai segítik a koncentrációt, a befelé figyelést, teret teremtenek a felismerésnek, a megértésnek. Nem véletlen, hogy az illat már több mint 10 éve van jelen a L’Erbolario választékában, egészen különleges hangulata sokakat rabul ejtett. Fejjegyei a tengeri jegyek, a vörös hínár, a lime és a citrom; középső jegyei a kék lótusz, az ibolya, a liliom és a fehér rózsa, alapjegyei a fehér pézsma és a vanília.

lerbo4_v

A városi sétákhoz, ellensúlyozandó az olykor szemerkélő esőt és kiemelve az épületek, a terek nyújtotta megannyi szépséget a 3 Rosa adta meg a kívánt hátteret. A rózsákból született illat messze túlmutat a rózsák illatán, magában hordozza a nyár gazdagságát, a napsütéstől meleg levegőét, a bogárzajos kertek nyugalmát, a hosszú napokat, a lassú naplementéket.

A 3 Rosa fejjegyei a rózsabors, az angyalgyökér, a koriander és a víz, középső jegyei a rózsa, a fehér liliom, az mályvarózsa, az indonéz jázmin, a karo karounde és az ilang-ilang. Az alapjegyei a pézsmamagok, a virginiai cédrus, a szantálfa és az ámbra.

lerbo2_v

Utazáshoz mindig minimális sminket viszek. Egyszerűen nem érzem szükségét, hiszen ilyenkor minden más kerül fókuszba és én csak csendes szemlélője vagyok mindannak ami körülölel. Éppen ezért viszonylag minimál eszköztárral dolgozom, amiben sok esetben még szemhéjpúder sincs, csak szemceruza vagy tus, egy szempillaspirál, meg némi púder. A Marokkói éj (Notte a Tangeri) sorozatában most egy nagyon kedves és tökéletesen megfelelő szettre bukkantam, a púdert, tükröt és szemceruzát tartalmazó „Ellenállhatatlan báj” nevet viselő csomag ideálisnak tűnt. A L’Erbolario választékában a Notte a Tangeri  uniszex illata 2023-ban jelent meg, azaz igazi újdonság. Fejjegyei a mandarin, a bergamott és a kardamom, középső jegyei a kerti vaníliavirág és az angyalgyökér; alapjegyei pedig a melengető borostyán és az örök kedvenc, a vanília.

lerbo1_v

Tags: , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.