Szórt túrós – gluténmentes
Gyorsan elkészíthető sütemény, tényleg annyi idő van vele, amíg a tepsibe szépen szintenként bekerülnek az alapanyagok.
Gluténmentes szórt túrós
10 dkg vaj
50 dkg rögös túró
20 dkg univerzális gluténmentes liszt
2,5 tejföl
3 db tojás
13 dkg cukor
2 dkg vaníliás cukor
1,5 dl tej
1 tk sütőpor
Egy kisebb közepes tepisbe a vaj felét vékony lapokra vágva szétosztom. A lisztet elkeverem a sütőporral és a cukorral, majd a felét egyenletesen a vajra szórom. Erre jöhet a túró, majd a kikevert, kanálnyi tejjel lazított tejföl. A tejfölre a maradék lisztes keveréket rászórom. A tojásokat elkeverem a tejjel, majd végiglocsolom a liszt tetejét vele és a maradék vajat is vékony szeletekben a lisztre fektetem. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom a tepsit, aminek a hőfokát 160-ra ekkor vissza is veszem. Bő órán át sütöm, amíg szépen meg nem színesedik, és ki nem állja a tűpróbát.
A kész sütit a tepsiben hagyjuk legalább langyosra hűlni, mielőtt felvágnánk.