Csirkemell sajtos almaszószban
A hosszúhétvégéknek, teleléseknek, nyaralásoknak valami mindig áldozatul esik. Egy elfelejtett szobanövény, némi gyümölcs, zöldség….Nálunk most az almák sínylették meg a lengyel kirándulást. Ráncosak és szomorúan fénytelenek lettek.
Épp ezért tegnap, a sokadik mosás/teregetés-kör közepette kompóttá varázsoltam őket. Reggelre már nem vágytam kompótra, viszont felrémlett bennem Eszter csirkés, tésztás, sajtos étke.
Így született:
Csirkemell sajtos almaszószban
1 csirke összes melle
4 közepes alma
10 dkg stilton
1,5 dl főzőtejszín
szegfűszeg
citromhéj
cukor
só
szerecsendió
Az almából a szokott módon szegfűszeggel, citromhéjjal kompótot főzök (minimális vízzel). Mikor kész, főzőtejszínt, szerecsendiót, csipet sót és sajtot teszek bele. Összerottyantom. A csirke mellét szeletekre szedem, lefektetem egy tepsi fenekére és ráöntöm a szószt. 200 fokon addig sütöm, amíg az almaszeletek szépen megszínesednek a csirke tetején.
Krumplipürével tálalom.
A Nőknek nagyon ízlett.