You are here: Home > Húúús > Csirkemell sajtos almaszószban

Csirkemell sajtos almaszószban

A hosszúhétvégéknek, teleléseknek, nyaralásoknak valami mindig áldozatul esik. Egy elfelejtett szobanövény, némi gyümölcs, zöldség….Nálunk most az almák sínylették meg a lengyel kirándulást. Ráncosak és szomorúan fénytelenek lettek.

Épp ezért tegnap, a sokadik mosás/teregetés-kör közepette kompóttá varázsoltam őket. Reggelre már nem vágytam kompótra, viszont felrémlett bennem Eszter csirkés, tésztás, sajtos étke.

Így született:

Csirkemell sajtos almaszószban

1 csirke összes melle

4 közepes alma

10 dkg stilton

1,5 dl főzőtejszín

szegfűszeg

citromhéj

cukor

szerecsendió

Az almából a szokott módon szegfűszeggel, citromhéjjal kompótot főzök (minimális vízzel). Mikor kész, főzőtejszínt, szerecsendiót, csipet sót és sajtot teszek bele. Összerottyantom. A csirke mellét szeletekre szedem, lefektetem egy tepsi fenekére és ráöntöm a szószt. 200 fokon addig sütöm, amíg az almaszeletek szépen megszínesednek a csirke tetején.

Krumplipürével tálalom.

A Nőknek nagyon ízlett.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.