You are here: Home > Könyvről > Jessa Maxwell – Aranykanál

Jessa Maxwell – Aranykanál

Jessa Maxwell első könyves író és egyértelműen szerelmes a süteményekbe, Downtown Abbey-be és az angol krimikbe. És ezt a hármat remekül elegyíti. Az Aranykanál ügyes felépítésű könyv, kellemes olvasmány, csak közben fixen megéhezik az ember, tortát enne pitével, egy kis csokoládét némi eperzselével, miközben hajtja az izgalom, hogy ki az, aki már szinte az első színre lépéskor elhalálozik, ki ölte meg és – nem utolsó sorban – ki nyeri az Aranykanál versenyt. A helyszín ugyanis egy csodálatos birtok, Amerika nagyija, Betsy Martin ünnepelt cukrász rezidenciája, ahol immár 10. évadához érkezett az ország várva várt sütiversenye. A hat döntőst ide utaztatják és zárják össze a stábbal, Betsy-vel és az új műsorvezető társával, a szintén fekete öves Andrew-val, akivel az első pillanattól kezdve adott az ellenszenv és a rivalizálás, és akkor még nem is beszéltünk a versenyzőkről. Róluk szépen lassan tudunk meg – szinte – mindent, a karakterek a történet haladtával bomlanak ki, miközben a versengés ellenére olyan barátságok, kapcsolatok szövődnek, amelyek felülírják a nyerni akarás nyers vágyát és új, szokatlan mederbe terelik az eseményeket.

A helyszín szépen és gyorsan kirajzolódik az ember képzeletében, ha már valaha látott egyetlen részt is bármelyik vidéki angol kastélyt bemutató játék- vagy dokumentumfilmből, a sütemények, torták és piték elképzelése már igényel némi gasztronómiai előéletet vagy gyakori netes keresésekkel lehet itt is gyorsan képbe kerülni. Jessa gasztronómiai ismeretei meglepően helytállók, egyértelműen érződik, hogy érzelmileg mindenképp erősen kötődik a sütemények világához, de sejtésem szerint sütni is tud (különben nem ez lenne az első regényének fő motívuma). S hogy kié lesz végül az Aranykanál? Ki találja meg a versenynek köszönhetően a boldogságot és ki az, akitől már az elején búcsút veszünk? Ez is kiderül a regényből.

aranykanal_v

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.