You are here: Home > Nem folyékony, de kenyér, Reggel, este > DNK by Mirelle

DNK by Mirelle

Kezdjük ott, hogy két-három hónapja zajos sikert aratott a dagasztás nélküli, félnapos kelesztést igénylő kenyér….aztán a napokban Mademoiselle előállt egy új, csak másfél órás melengetés igénylő példánnyal. El is tökéltem, hogy kipróbálom…aztán persze nem egészen ez sült ki.

Először is lusta voltam lemászni a pincébe ezért-azért-amazért, sőt eleve eltökélten fél adagban gondolkodtam.

Így született:

Dagasztatlan buci

37,5 dkg rétesliszt

1/2 ek szárított élesztő

3 dl nagyonmeleg víz

2 csipet só

A szárazakat összekutyultam, majd a vízzel gyors mozdulatokkal homogén trutyivá kevertem. Letakartam és ment a – hideg miatt amúgyis maximálisra csavart – radiátor elé. Egy óra múlva felfűtöttem a sütőt, aljába egy tepsinyi vizet téve. Kicsit később jólisztes deszkára borítottam a tésztámat, két bucit formáztam belőle és egy sütőpapíros tepsiben betoltam a 240 fokos, gőzös sütőbe. Nagyjából fél óra alatt született két gyönyörű és finom kenyérkém.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.