You are here: Home > Éttermekről, cukrászdákról > A világi ízei egy tölcsérben – Cioccolatte a BudaParton

A világi ízei egy tölcsérben – Cioccolatte a BudaParton

Tavaly kora ősszel, egy majdnem kánikulai napon tértünk be a Pozsonyi úti Cioccolatte fagylaltozóba. Utazni vágytunk. Én gyerekkorom ízeit fedeztem fel, miközben Anna Itáliában barangolt. A The Sweet Escape koncepciónak köszönhetően egész nyáron válogatott desztinációk felé repítette el vendégeit ez a falatnyi kézműves fagylaltozó a Pozsonyin, Szilvi és Giuliano jó érzékkel választottak helyszíneket és találták meg azokat az emblematikus ízeket, alapanyagokat, amelyek könnyen felidéznek egy-egy elmúlt vakációt és képesek hiteles képet festeni egy olyan gasztrokultúráról, amelyet esetleg nem ismerünk.

Az elmúlt egy év nagy változásokat hozott az életükbe, megszületett az új Cioccolatte fagyizó, a BudaPart új világában teremtve meg az otthonosság pici szigetét, magával hozva valamit az újlipótvárosi törzsközönség-formáló erőből, igazodva az itteni lakosokhoz, a BudaPart ritmusához, életviteléhez.

ci3_v

A tágas, letisztult mégsem barátságtalan környezetben a megszokott kínálat várt, meg Szilvi, aki lelkesen mesélt az új helyről, az új, épp kiforrni készülő közösségről, a lehetőségekről és az idei ízutazásról. Ugyanis a The Sweet Escape idén is folytatódik, megint világgá mehetünk, most épp Ázsia felé indulva kerülhetjük meg a Földet kedvünk szerint.

ci2_v

Az első hét rögvest Európa és Ázsia határára repít, Törökország felfedezéséhez négy ízt kínál a Cioccolatte. A házilag gyártott tahiniból készített, lime-mal, fahéjjal és kardamommal fűszerezett Halva mellett megkóstolhatjuk a Leblelit, a csicseriborsóból készített, kakaóval ízesített, fűszerköménnyel, rozmaringgal és fahéjjal fűszerezett fagylaltot vagy rárepülhetünk a két vegán serbetre. Az Ottomán serbet igazi közönségkedvenc lehet, a cseresznyés-szilvás könnyed fagylaltot finoman árnyalja a fahéj és a szegfűszeg. A negyedik tétel, a Tamarind Serbet szintén nagyon izgalmas fagylalt, amelynek alapját olyan folyadék adja, amelybe linden teát áztattak. Az ízeket tovább mélyíti a friss gyömbér, a zsálya, a fahéj és a szerecsendió.

A nyári ízutazás minden hetére érdemes visszatérni, sőt nemsoká már reggelizni is javasolt lesz a Cioccolatte-ban, amely remek origójává válhat a BudaPark most éledő közösségének.  

ci1_v

Tags: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.