You are here: Home > Termékekről > Érezd+: megújultak a Hilltop címkéi

Érezd+: megújultak a Hilltop címkéi

A Hilltop mindig is az úttörő magyar borászatok közé tartozott és jó látni, hogy most, 2021-ben is képes olyan újszerű megoldással előállni, amely messze túlmutat egy gusztusos címke, betűtípus vagy palack kiválasztásán.

A Kóstold+, Érezd+ koncepció mentén kialakított új külső nem csak fiatalos, lendületes, ötletes, hanem meglepően informatív, a megszokott marketingszöveg helyett olyan, valóban lényegi információkat tartalmaz, amelyek egyszerű és biztos támpontot adhatnak a kezdő borfogyasztóknak, és bőven adnak gondolkodni valót a gyakorlottabbak számára is.

A címkén megjelenő aromakörök ugyanis – a fellengzős, sokszor semmitmondó vagy annak tűnő szakzsargon helyett – a valóban megélhető illatok és ízek tárházát mutatják meg a vásárlóknak, mindig a palackban lévő borra koncentrálva.

A Hilltop új kollekciójának borait elképesztően klassz lendület és üdeség hatja át. Nem csak a címke, nem csak a letisztult dizájn, hanem a választék maga is jól reflektál az előttünk álló, reményekkel teli nyárra, mindhez könnyedén társítható egy-egy szezonális fogás, vannak tóparti láblógatós borok, akadnak esti tűzpiszkálós, elmélyülten beszélgetős partnerek, a grillezéshez passzolók és a friss zöldekkel párosíthatók is.

hill1_v

A csapat részét képezi a nagyon szerethető sauvignon blanc és sárga muskotály házasításából született gyöngyöző bor a Gyöngy, amely harmonikus, jól fogyasztható, akár étkezések elején, végén, csillagnézéshez, vagy egy jó könyv mellé is tökéletes. A zöld illatokban, virágos hangulatokban gazdag bor nálam a teraszon ücsörgős partnerré vált, parfümössége és frissessége nagyon jól illik a kora nyári hangulatomhoz.

A megfelelő bor megleléséhez nem csak a borok beható ismerete szükségeltetik, sőt sokkal inkább önismeretre van szükségünk ahhoz, hogy az irányzatok, stílusok, fellengzős nevek és címkék helyett képesek legyünk meghatározni, hogy milyen karakterű borra vágyunk. Ehhez is nagy segítség a Hilltop új címkéje, könnyedén leolvashatjuk róla, hogy a megfelelő bort vettük-e meg.

A gyöngyöző bor után a sorban következik az Irsai Olivér, amely a Hilltop legkeresettebb tételének számít, nem csoda: üde, friss, gyümölcsös, illatos borral van dolgunk, amely könnyen eladja magát és amelyet máskor is örömmel veszünk le a polcról.

A csapat tagja még a méltán híres Cserszegi fűszeres, amelyet 1998-ban 7500 tétel közül választottak az év fehérborának a Wine Challenge-n, de itt sorakozik még a Chardonnay is, amely kiemelt jelentőségű fajtája a Hilltopnak, dűlőszelektált változatait két éve teszteltük, akkor Kamocsay Ákossal közösen néztük végig, hogy a környék szőlőiből érkező alapanyagok mennyire eltérő, mégis a fajtajelleget tökéletesen hozó borokat produkálnak.

A könnyed nyári vonalat erősíti még a Merlot rosé is, amelyet finom sósság, erős gyümölcsösség jellemez, nem véletlen vált a Hilltop egyik népszerű tételévé. De a Merlot nem csak rosé formájában, hanem vörösborként is megmutatkozik, a nehéz, tanninos előképek helyett ezt a bort a könnyed gyümölcsösség írja le, a fogyasztók számára készített asztali bor a vörösborok új generációjának szerethetőségével hódít, amiért én külön hálás vagyok.

Egyszóval érdemes a Hilltop új palackjaival megismerkedni, nekünk, borfogyasztóknak, borszeretőknek is számtalan újdonsággal tudnak szolgálni az aromatérképek és a leírások, de ha idén nyáron szeretnénk a családtagjainkat, barátainkat bevezetni a bor rejtelmeibe, akkor számukra is tökéletes kiindulópontot jelenthetnek a Hilltop Kóstold+, Érezd+ kollekciójának borai.

Mi is az az aromakör?

Az aromakört évtizedek óta használják borkóstoláshoz. Dr. Ann C. Noble, a Davis-i Kaliforniai Egyetem professzora találta ki a nyolcvanas években, amikor kutatásai során arra lett figyelmes, hogy a képzetlen borfogyasztók számára nehézséget okoz, hogy kifejezzék, borkóstolás során milyen aromákat éreznek a borban, ahogy az is, hogy az egyes tételeket íz- és illatjegyeik szerint összehasonlítsák. Noble professzor az aromakört így egyfajta segédeszközként alkotta meg: kör alakú skálákon helyezte el a jellemző aromákat a gyümölcsöstől a fáson át a fűszeresig sokféle jegyet meghatározva, az aromákat pedig a könnyebb azonosíthatóság kedvéért színekkel is jelölte. A körök elsődleges, másodlagos, de akár harmadlagos aromákat is leírnak, így segítenek lebontani az ízélményeket, és megfogalmazni a kóstolt tétel jellemző jegyeit. Az aromakör így kiegészíti az érzékszervi észlelést, segít megjegyezni a kóstolt borokat, sőt azonosítani a kedvelt íz- és illatjegyeket, és persze, megosztani az élményt másokkal is.

 

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.