You are here: Home > Termékekről > Megérkezett a papírpalack!

Megérkezett a papírpalack!

Igen, igen, igen!

Ahogy már korábban írtam, kicsit tartottam tőle, hogy a tavalyi év, a pandémia visszalépést okoz a nagyvállalatok karbonsemlegességért folytatott munkájában, de úgy tűnik, hogy szerencsére tévedtem, és amíg az oltásokat fejlesztették a világ laborjaiban, addig más laborokban alternatív megoldások sora született meg, hogy ne égessünk fel minden számunkra fontosat.

A Coca-Cola mai bejelentése is újabb reménnyel töltött el, a cég nem kisebb bejelentéssel szolgált, minthogy megszületett a várva-várt papírpalack, és ami a legszebb a történetben, magyar piacon fogják tesztelni.

A Coca-Colával együttműködő dán Paper Bottle Company által kifejlesztett technológia célja olyan 100%-ban újrahasznosítható palackok létrehozása, amelyek fenntartható eredetű faanyagból készültek, bio alapú béléssel, amely alkalmas folyadékok, így szénsavas és szénsavmentes italok, szépségápolási termékek és más mindennapos fogyasztói termékek tárolására. A jelenlegi prototípusban egyelőre a papírborításon túl a bélés és a kupak újrahasznosítható műanyagból készül, de természetesen a  végső cél egy olyan palack előállítása, amely bélésében sem tartalmaz műanyagot és teljes mértékben újrafeldolgozható papírként.

adez_PAPER_BOTTLE

A Coca-Cola azért biztonsági játékos (ami nem baj), megtalálta azt a szegmensét a kínálatának, amely a legalkalmasabb ennek a technológiának a bevezetésére, és amelynek vásárlóközönsége jó eséllyel a legfogékonyabb a környezetkímélő megoldásokra: a növényi italokat magában foglaló márkáját, az Adezt.

A papíralapú palack még nincs jelen a piacon, de nyár elején érkezik, és a Kifli.hu együttműködésében, a szolgáltatáson keresztül lesz megrendelhető az ilyen csomagolásban lévő termék.

Remélem, hogy a teszt a lehető legnagyobb sikerrel fog járni és mire kettőt – na jó, hármat – pislantunk, addigra már ezekben az újrahasznosítható, elképesztően mutatós papírpalackokból isszuk a kedvenc italainkat is.

 

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.