Marbella csirkecombok
Kicsit időigényes, de az eredmény megéri az előkészítést, a csirke ebben az ételben képes omlós és ízletes lenni. Az összetevők kicsit furcsák, de ez senkit ne riasszon el, a végeredmény nagyon kellemes, szaftos. Rizzsel vagy krumplipürével tálalva tökéletes fogás, akár egy hétvégi menü részeként is.
Marbella csirkecombok
1,5 kg csirkecomb (alsó- és felsőcomb lehet külön is)
10 dkg magozott zöld olívabogyó
15 dkg magozott aszalt szilva
4 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
4 ek. olívaolaj
3 ek. vörösborecet
1 ek. szárított oregánó
só
frissen őrölt fekete bors
1 ek. barna cukor
1 dl vörösbor
3 ek. szeletelt mandula
A húst előző este előkészítem. Lemosom, majd egy nagyobb, fedhető tálba teszem. Az olajat egy edénybe öntöm, hozzáadom az ecetet, sózom, borsozom, oregánóval fűszerezem, valamint a zúzott fokhagymát is hozzáadom. Alaposan átkeverem.
A hús mellé a tálba tűzöm a babérleveleket, mellé szórom a szilvát és a magozott olajbogyót, majd a pácot a húsra öntöm, az edényt fedem, és egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap a húst egy méretes hőálló tálba pakolom, a köretét is mellérakom, majd a páclevet rácsorgatom. Hozzáadom a bort, a húst megszórom barna cukorral, a tálat fóliával lefedem, az előmelegített sütőbe (180 fok) tolom, és nagyjából egy óráig sütöm, majd fólia nélkül a combokat lepirítom.
Tálaláskor a húst rizzsel vagy krumplipürével körítve kínálom.