You are here: Home > Húúús > Marbella csirkecombok

Marbella csirkecombok

Kicsit időigényes, de az eredmény megéri az előkészítést, a csirke ebben az ételben képes omlós és ízletes lenni. Az összetevők kicsit furcsák, de ez senkit ne riasszon el, a végeredmény nagyon kellemes, szaftos. Rizzsel vagy krumplipürével tálalva tökéletes fogás, akár egy hétvégi menü részeként is.

Marbella csirkecombok

1,5 kg csirkecomb (alsó- és felsőcomb lehet külön is)

10 dkg magozott zöld olívabogyó

15 dkg magozott aszalt szilva

4 gerezd fokhagyma

2 db babérlevél

4 ek. olívaolaj

3 ek. vörösborecet

1 ek. szárított oregánó

frissen őrölt fekete bors

1 ek. barna cukor

1 dl vörösbor

3 ek. szeletelt mandula

A húst előző este előkészítem. Lemosom, majd egy nagyobb, fedhető tálba teszem. Az olajat egy edénybe öntöm, hozzáadom az ecetet, sózom, borsozom, oregánóval fűszerezem, valamint a zúzott fokhagymát is hozzáadom. Alaposan átkeverem.

A hús mellé a tálba tűzöm a babérleveleket, mellé szórom a szilvát és a magozott olajbogyót, majd a pácot a húsra öntöm, az edényt fedem, és egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Másnap a húst egy méretes hőálló tálba pakolom, a köretét is mellérakom, majd a páclevet rácsorgatom. Hozzáadom a bort, a húst megszórom barna cukorral, a tálat fóliával lefedem,  az előmelegített sütőbe (180 fok) tolom, és nagyjából egy óráig sütöm, majd fólia nélkül a combokat lepirítom.

Tálaláskor a húst rizzsel vagy krumplipürével körítve kínálom.

marbella

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.