You are here: Home > Húúús, Tészta, de fő > Pappardelle alla bolognese

Pappardelle alla bolognese

Hát nálunk a héten ríhattak a halak éppen eleget. Marhára vettük az
irányt és született: pörkölt, dinsztelt hús és gulyásleves. Ma meg egy
kis bolognai.

Anno friss ikerterhesként
engem nagyon megviselt az 5 napnyi örök tésztaevészet Milánóban, így anyának már az olasz
divatvárosból megüzentük: húslevessel és rántott hússal várjanak, mert
a reptérről egyenest megyünk enni. Szóval nem lennék jó vegetáriánus és
épp ezért nem tudok igazán autentikus olasz tésztaételeket készíteni.
Mert ahol a recept 30 dkg marhahúst irányoz elő, ott én minimum fél
kilónyit teszek, ismervén magunkat.

Pappardelle alla bolognese

1 nagyobb fej vöröshagyma

50 dkg darált marhahús

1 babérlevél

1 tk kakukkfű

1 tk petrezselyem

zsírszalonna

1 ek vaj

2 dl száraz vörösbor

2 dl alaplé

1 olasz 40 dkg-os paradicsomkonzerv

olíva olaj

A maréknyi kockázott szalonnát az olajos vajon megpirítom. Az apróra
vágott hagymát megdinsztelem, majd megpirítom a darált marhát. Ezután a
serpenyőbe teszem a fűszereket, átpirítom, borral felöntöm és egy
kevés liszttel besűrítem. Ezután hozzáadom a paradicsomkonzervet, az
alaplevet és fél óráig fedő alatt párolom. Végül óvatosan sózom.

Pappardellével tálalom.

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.