Pappardelle alla bolognese
Hát nálunk a héten ríhattak a halak éppen eleget. Marhára vettük az
irányt és született: pörkölt, dinsztelt hús és gulyásleves. Ma meg egy
kis bolognai.
Anno friss ikerterhesként
engem nagyon megviselt az 5 napnyi örök tésztaevészet Milánóban, így anyának már az olasz
divatvárosból megüzentük: húslevessel és rántott hússal várjanak, mert
a reptérről egyenest megyünk enni. Szóval nem lennék jó vegetáriánus és
épp ezért nem tudok igazán autentikus olasz tésztaételeket készíteni.
Mert ahol a recept 30 dkg marhahúst irányoz elő, ott én minimum fél
kilónyit teszek, ismervén magunkat.
Pappardelle alla bolognese
1 nagyobb fej vöröshagyma
50 dkg darált marhahús
1 babérlevél
só
1 tk kakukkfű
1 tk petrezselyem
zsírszalonna
1 ek vaj
2 dl száraz vörösbor
2 dl alaplé
1 olasz 40 dkg-os paradicsomkonzerv
olíva olaj
A maréknyi kockázott szalonnát az olajos vajon megpirítom. Az apróra
vágott hagymát megdinsztelem, majd megpirítom a darált marhát. Ezután a
serpenyőbe teszem a fűszereket, átpirítom, borral felöntöm és egy
kevés liszttel besűrítem. Ezután hozzáadom a paradicsomkonzervet, az
alaplevet és fél óráig fedő alatt párolom. Végül óvatosan sózom.
Pappardellével tálalom.