You are here: Home > Termékekről > Lösz a löszről – új bort mutatott be a Vida Borbirtok

Lösz a löszről – új bort mutatott be a Vida Borbirtok

Az ősz mindig a borról szól és ez nagyon jól is van így. Jelenleg úgy tűnik (ha szép, száraz marad az idő), hogy szépen, jó évet zárnak a borászok. De nem csak az idei termésnek örülhetünk, hanem az új megjelenéseknek is, amilyen a Vida Borbirtok új vörösbora, a Lösz.

Borsor, kezdve az újdonsággal

Borsor, kezdve az újdonsággal

A szekszárdi tőkék sajátos földjére, a borvidék meghatározó talajára utal a bor neve, a löszös talaj adta jegyekre, amelyek egyedivé teszik az itt készülő borokat.

A lösz a világ több kiemelkedő bortermő területén fontos talajtípusnak számít. Ilyen a francia Rhône-völgy, a német Rajna partjának több borvidéke, az osztrák Wagram, az új-zélandi Central Otago és a Szekszárdi borvidék is.

A lösztalajról származó borokra jellemzőek a karakteresebb gyümölcsös-virágos ízjegyek, a kerek savak és tanninok, valamint az, hogy komoly borokként sem igényelnek különösen hosszú érlelést, már fiatalabb korukban is jól fogyaszthatók.

Ebbe a sorba illik a Lösz, amely a Vida Borbirtok éttermek számára összeállított portfólióját gazdagítja mostantól. A kedves és elegáns borokat készítő borászcsalád jó érzékkel összeállított bora a lösztalaj jellegzetességeit kerekíti egy elegáns, közérthető, jól fogyasztható borba.

A feszes és filigrán cuvée-ben Cabernet Sauvignon mellett Cabernet Franc, Kékfrankos, Merlot, Syrah, és Carmenere található.

Ilyen sokszínű, gazdag talaj a lösz

Ilyen sokszínű, gazdag talaj a lösz

Tags: , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.