You are here: Home > Termékekről > Aranyérmes lett az Opera Gin Budapest!

Aranyérmes lett az Opera Gin Budapest!

A piacvezető londoni szaklap, a The Spirits Business által évente megrendezett The Global Spirits Masters megmérettetésen a prémium ginek mezőnyében aranyérmet kapott az Első Magyar Gin Manufaktúra terméke, az Opera Gin Budapest. A tavaly debütáló és hamar népszerűvé váló magyar kézműves gin márka így már nem csak a Red Dotot érő arculatával, hanem a szakmai elismerést érő ízével is büszkélkedhet, és ezzel elindulhat a világhír felé. 

opera_gold

A brandytől a vodkáig minden fontos szeszes ital kategóriában külön versenyt hirdetnek a világ legnagyobb szeszes ital vakkóstoló versenyén, a The Global Spirits Masters keretein belül. A 2008 óta létező rendezvény méretére jellemző, hogy évről évre rekordokat dönt az indulók száma: 2019-ben csak ginből több mint 300 tétel mérettettet meg. A járvány miatt idén a jelentkezők száma ugyan nem érte el az előző évit, de a Gin Masters 2020-on így is igen sűrű volt a mezőny, közel 200 nevezéssel. Az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. által tavaly bevezetett Opera Gin Budapest a Premium Gin kategóriában érdemelte ki az aranyérmet, a vakteszteken kiemelkedő (80-89 közötti) pontszámokat szerezve. Mint azt a The Spirits Business szaklap eredményhirdető cikke külön is kiemelte, az Opera „remek textúrájáért” és „elegáns, étcsokoládés jegyeiért” érdemelte ki a győzelmet. 

Egy ilyen szakmai elismerés szinte garancia a nemzetközi piacra lépéshez. Az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. megtette az első lépéseket a szomszédos országok felé, így már Romániában kapható az Opera Gin Budapest, az izraeli kereskedelmi partnerrel szintén aláírásra került a szállítási szerződés, és ezen kívül világszerte még több forgalmazóval tárgyalnak. 

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.