You are here: Home > Termékekről > Opera Gin Budapest, avagy nagyvárosi menőzés Újpesten

Opera Gin Budapest, avagy nagyvárosi menőzés Újpesten

Újpest számtalan csodát tartogat. A jobbnál-jobb éttermei mellett most már saját ginfőzdéje van, nem is akármilyen, az ország egyetlen olyan üzeme, amely nem mellesleg, a szabad kapacitások lekötése gyanánt készítik a gint, hanem azért, mert az itteni csapat erre az italra esküdött föl, ebből szeretné a lehető legjobbat kihozni.

A nem túl impozáns külső környezetből érkezve szinte üt a húszas évek Amerikája, már várom, hogy a falon lévő – nagyon izgalmasan megszerkesztett, színvilágában harmonikus, mégis mozgalmas – Opera Gin Budapest cégér elé belibben a tánckar, hogy Luhrmann egyik tökéletes jelenetével átvezessenek egy másik századba.

opera1

A ginfőzde valóban egyedülálló, a kézműves módon, London Dry módszerrel előállított ital ízei meglepően összetettek, a hagyományos gineknél valamivel fűszeresebb, citrusos ízvilág nagyon szép, harmonikus.

A gin felfutása az elmúlt 10 évben igazán látványos, ma már szinte a whiskyvel vetekszik a népszerűsége és a koktél alapanyagok között is előkelő helyet foglal el, éppen ezért az Első Magyar Gin Manufaktúrában koktélokhoz való gin előállításán is dolgoznak, amelyeket bároknak szeretnének majd értékesíteni.

Az Opera Gin Budapest ízét meghatározó jegyek között kifejezetten magyar alapanyagot szintén találni. A borókabogyó a Kiskunsági Nemzeti Parkból van, az italba kevert levendula pedig egyenesen Tihanyból érkezik. Ezen kívül angelika gyökér, koriandermag, írisz gyökér, édesgyökér, grapefruit héj található a magyar ginben, a csavart pedig – a levendula mellett – a citronella, az ánizsmag, a kubebabors és mák adja.

A távlati tervek között nem csak a speciális koktélgin szerepel, hanem a nevet és logót inspiráló Opera környékére tervezett bár is a bakancslistán van. A legközelebbi megmérettetés pedig május elején vár a ginre és megálmodóira, hiszen ekkor mutatkozik be a Vienna Gin Festivalon, nyáron pedig a londoni Junipaloozára készülnek, ahol a feltörekvők szekciójában mutatkoznak be.

opera2

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.