You are here: Home > Termékekről > Édes pillanatok kávéba rejtve

Édes pillanatok kávéba rejtve

Sokszor sokféle formában zengtem már ódát a kávéról. Kamaszkorom óta a napjaim részét képezi a kávézás. A koffeintartalom helyett jóval inkább az ízek, a szertartásosság, az öt percnyi magány vagy a több órányi társas lét az, ami a kávéivást számomra ilyen fontossá teszi.

Az évek alatt egyre többet és többet tanultam meg a kávéról, megismertem a fajtáit, rájöttem, hogy mely termőterületek a kedvenceim, a kávészemek pörkölésénél is nagyjából megtaláltam, hogy hol találkozik az erősség és az én ízlésem, valamint rájöttem arra is, hogy nem korlátozódom bizonyos típusú kávéra, hangulat, hely, napszak, sőt évszak függvénye, hogy milyen kávé fogyasztását preferálom.nes1

Télen a latte típusú kávékat engedem be az életembe, ilyenkor jól esik egy hosszabb, meleg ital, az éttermi látogatásaimnál, kávézók tesztelésénél a ristretto-t részesítem előnyben, ennek elkészítéséből rengeteg mindent le lehet szűrni, Itáliában csak és kizárólag espresso macchiato-t iszom, míg a nyári hónapokban a kevés hideg tejjel megkínált lungo vagy a fagylalttal kínált affogato válik a napjaim részévé.

A kávé sokszor helyettesíti a desszertet, a gőzölt tejhab édessége pont annyit dob az összhatáson, ami számomra egy jó kávés italt már a desszert kategóriába emel, ha meg maga a kávé is valamilyen édeskés, süteményekre hangolt plusz tartalommal bír, akkor valóban felé a kávézás egy sütemény adta élvezettel.

Ezért várom mindig lelkesen a Nespresso sütemény ihlette kollekcióit, amelyek időről-időre visszatérnek a porondra, hogy elkápráztassanak minket. Most egy újabb remek triumvirátus érkezett a Barista Creation égisze alatt, a francia cukrászat kedvencei ihlették a kávékészítőket, és az eredmény egyértelműen kedvemre való.

A desszertértékű kávék igazán jó italok alapját adják, a Vanilla Éclair, a Caramel Crème Brûlée és a Cocoa Truffle jól megkomponált, kerek ízeket adnak a vásárlóknak, reméljük sokáig velünk marad ez a szezonális kollekció.

nes2

Tags:

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Comments are closed.